Societat

Els municipis alacantins afectats pels aiguats demanen la declaració de zona catatstròfica

Uns 8.000 veïns de Calp continuen incomunicats a l'espera que s'obrir un vial d'enllaç

Alguns dels municipis més afectats per l'aiguat que aquest divendres va causar estralls en cinc comarques alacantines preparen la petició de zona catastròfica. Així, Baniarbeig, on va esfondrar-se un pont sobre el riu Girona, o El Verger, on va morir una dona d'edat, ja han celebrat plens municipals de caràcter extraordinari per demanar la declaració. El govern central ja ha anunciat que el proper divendres el Consell de Ministres aprovarà mesures urgents destinades a pal·liar els efectes de les inundacions.

A El Verger, a més, s'hi han declarat tres dies de dol oficial per la mort d'una veïna de 90 anys, l'habitatge de la qual va quedar inundada, mentre que l'alcalde de Beniarbeig ha informat que l'exèrcit instal·larà en breu un pont provisional per comunicar les dues parts del poble que, a hores d'ara, han quedat separades per l'esfondrament del pont, de tal manera que per passar a l'altra banda els veïns han de desplaçar-se fins al Verger. En aquest poble, 200 famílies han estat reallotjades a causa del mal estat en el que han quedat els seus habitatges.

Incomunicació a Calp
Un altre dels pobles afectats, Calp, continua avui patint seriosos problemes, entre els que destaca la situació d'incomunicació d'uns 8.000 veïns, que han quedat aïllats als barris de les platges de Llevant i Capri mentre s'estudia la possibilitat d'obrir un vial d'enllaç que comuniqui aquestes zones amb el centre del poble.

Per la seva banda, la Creu Roja ha comunicat que durant el temporal s'han assistit i evacuat 269 persones, 56 de les quals han estat rescatades per mitjà d'embarcacions, 166 per mitjà de vehicles de transport i 47 per mitjà d'ambulàncies. 12 persones més va ser rescatades amb helicòpter.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

Un nou servei escurça l’estada dels nounats a l’Hospital de Can Ruti

Badalona

Dos de cada tres desplaçaments a l’àrea de Barcelona són amb mitjans sostenibles

Barcelona

El projecte de millora del camí de ronda, candidat a rebre un premi europeu

palamós

L'Ajuntament critica la retirada dels mòduls de l’escola

cornellà del terri
societat

Finalitza amb èxit la primera edició de l'Escola d’Estiu d’Antiracisme

girona
societat

Comencen les obres de la nova àrea de joc infantil inclusiva als Jardins de Massana de Sant Andreu

Barcelona
societat

Dos detinguts i 1.000 plantes intervingudes en un cultiu il·legal de marihuana

Sant Feliu de Codines
societat

Territori compra 13 habitatges per destinar-los a lloguer social

girona
Comunicació

Mor Enric Sopena, periodista barceloní fundador del mitjà digital El Plural