Societat

La Filharmònica de Ràdio França ‘fitxa’ Marta Fossas

La contrabaixista gironina tocarà aquesta nit amb la GIO Symphonia a Peralada, a l’espectacle de Monica Bellucci sobre Maria Callas, i també el dia 24 amb La Fura dels Baus a Porta Ferrada

El 2016 vam publicar un article sobre la jove contrabaixista gironina Marta Fossas Mallorquí, que llavors tenia 19 anys i estava estudiant grau superior a Essen (Alemanya). Ara, amb 26 anys, després d’haver fet un màster d’interpretació musical a Amsterdam –on el 2019 va guanyar una plaça de pràctiques a l’orquestra de la Concertgebouw–, Marta Fossas ja és titular de l’ Orquestra Filharmònica de Ràdio França , en la qual va superar les proves i va guanyar la plaça ara fa un any. Es va incorporar a l’orquestra l’octubre passat. “Soc una de les cinc components més joves de l’orquestra i una de les poques estrangeres”, explica Fossas. L’orquestra, que té la seva seu a l’edifici de Ràdio França, hi actua cada setmana i els seus concerts s’emeten en directe o diferit per France Musique , a més dels enregistraments destinats a la publicació de discos. Durant els mesos que hi porta Fossas, l’orquestra ha anat de gira per Alemanya i ha ofert altres concerts puntuals fora de la seva seu estable. “Amb l’orquestra interpretem una mica de tot, excepte música antiga i barroca, i sobretot està orientada a la música contemporània i a la nova creació”, explica Fossas.

Ara, aprofitant les vacances de l’orquestra, Fossas ha tornat uns dies a Girona, però descansa poc: amb l’orquestra GIO Symphonia actuarà avui al Festival Castell de Peralada , a l’espectacle de Monica Bellucci sobre Maria Callas, i el dia 24 al Festival de Porta Ferrada amb La Fura dels Baus. A més, la setmana vinent participarà com a professora en la trobada anual de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG) a l’Auditori de Girona, on la formació actuarà el dia 24. Durant la seva etapa de formació, ella també va ser component de la JOCG i de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Marta Fossas, que a París ja ha actuat en un concert de tango, voldria estudiar jazz. “Vull tenir més capacitat per improvisar i escriure la meva pròpia música”, manifesta.

LA FRASE

M’agradaria estudiar jazz. Vull tenir més capacitat per improvisar i escriure la meva pròpia música
Marta Fossas
contrabaixista


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona