Societat

La Generalitat promou cursos de català entre els cambrers immigrants

La Generalitat ha impulsat un programa que vol promocionar l'ús del català entre els treballadors immigrants del sector de la restauració. El Programa per a la Restauració Orientat a la Formació Integral dels Treballadors (Profit), presentat avui pel departament de la Presidència de la Generalitat, beneficiarà 2.500 treballadors.

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i els consellers d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, han presentat avui un programa per acabar amb el "declivi" de l'ús de la llengua catalana en el sector de la restauració a Catalunya.

Huguet ha explicat que el programa Profit, que es desenvoluparà aquest any, es basa en 200 cursos de 20 hores lectives cadascun que donaran formació específica d'atenció al client i un coneixement suficient del català al personal de la restauració que ho requereixi.

Segons el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, es vol aconseguir que "un de cada dos immigrants del sector s'hagi beneficiat del programa al final de la legislatura".

El 41% d'immigrants
Segons un estudi sobre les necessitats formatives dels treballadors immigrants elaborat pel Gremi de Restauració de Barcelona al setembre del 2007, un 41% dels treballadors del sector són d'origen immigrant i un 60,8% del mateix col·lectiu considera "imprescindible" tenir coneixements de català, mentre que un 98% dels empresaris creuen necessària una formació específica per als immigrants.

Josep-Lluís Carod-Rovira ha demanat als catalanoparlants que es dirigeixin en català als professionals de la restauració ja que, segons ell, l'"èxit de la campanya" depèn del fet que els clients ajudin "els que vénen de fora" a veure que el català és necessari per a la seva vida quotidiana.

El calendari previst d'implantació del programa és de deu proves pilot el mes de març (a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Manresa, Tortosa, Sabadell, Lloret de Mar, Castelldefels i Caldes de Montbui) i a partir del mes de maig es preveu el desenvolupament per tot el territori català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.