Societat

Els Mossos busquen una banda de lladres silenciosos que operava al Bages

Justícia

Els Mossos d'Esquadra, amb seu a Manresa, han identificat els membres d'una banda de delinqüents que operava a la Catalunya central cometent robatoris silenciosos, especialment a la comarca del Bages, i que en aquests moments estan en recerca i captura.
L'operació policial, que es va iniciar a mitjans del 2007, va culminar la setmana passada amb la detenció d'una dona de nacionalitat romanesa i la imputació de dos homes de nacionalitat albanesa. En aquests moments, però, tots tres són fugitius de la justícia i, segons les investigacions policials, estarien amagats probablement a Itàlia. A tots ells se'ls imputen 14 robatoris amb força, dels quals 12 van ser comesos al Bages.

L'objectiu de la banda era robar principalment joies, diners i aparells d'electrònica que poguessin transportar-se fàcilment, com ara telèfons mòbils o navegadors GPS. El grup actuava per tot el territori català i tenia un alt grau d'especialització a l'hora de cometre els robatoris, ja que acostumaven a prendre mesures per evitar ser identificats i no deixaven cap tipus d'indici. Per desplaçar-se o per fugir de la policia en cas de ser descoberts, utilitzaven vehicles de gamma alta, també robats.

Primers robatoris
Els primers robatoris amb força del tipus silenciós comesos per aquest grup a la Catalunya central es van detectar a principis de l'estiu del 2007. A partir d'aquí, la policia va descobrir que alguns dels objectes sostrets es trobaven en possessió d'una dona de nacionalitat romanesa, Alina S, de 25 anys, amb domicili a Barcelona i amb antecedents per delictes contra el patrimoni, robatori amb força a domicili, furts i falsificació de moneda i efectes timbrats.

Les indagacions van posar de manifest la seva vinculació amb un grup de delinqüents albanesos especialitzat en robatoris a domicilis i que presumptament haurien estat els autors d'alguns dels robatoris del Bages.

La investigació va desvelar les identitats d'aquests dos individus, Klevis D, de 23 anys, i Daniel S, de 22 anys. Tanmateix, la recerca d'aquestes dues persones ha permès saber que tots dos tenien una ordre de detenció i ingrés a la presó per part del jutjat d'Instrucció número 5 de Vilanova i la Geltrú, també per delictes relacionats amb robatoris del tipus silenciós durant l'any 2006, i que tots dos han fugit de la justícia. En cas que tornessin a Espanya, serien immediatament detinguts i també haurien de respondre davant la justícia pels robatoris del Bages del 2007.

Segons les mateixes investigacions, els dos individus haurien fugit a Itàlia, on també hauria marxat la dona romanesa després que el 19 de gener quedés en llibertat amb càrrecs un cop va declarar davant del jutge. A hores d'ara, però, podrien haver-se traslladat a un altre país. La fugida d'aquestes tres persones ha coincidit amb una davallada important d'aquest tipus de delictes a la zona.

14 robatoris
Els primers robatoris detectats comesos presumptament per aquesta banda a la Catalunya central van tenir lloc el 17 de juliol de l'any passat a Puig-reig (Berguedà), Sallent i Navarcles (Bages). En aquesta última localitat, els lladres van entrar en dos domicilis.

Quatre dies més tard, es produïa un altre robatori a Vacarisses (Vallès Occidental), on els autors van aconseguir sostreure un turisme de gamma alta. El mateix dia tenien lloc 4 robatoris més a Navarcles. També el dia 21 de juliol es van produir quatre robatoris amb força més, en aquest cas a Sallent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Infraestructures

Front comú de Lleida i Osca per recuperar les freqüències de tren d’abans de la pandèmia

Lleida
Societat

Gratallops marida vins i orgull per atraure turisme LGTBIQ+

Gratallops

El Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, a les poblacions gironines

banyoles

L’institut Deulofeu diu que les proves de 2n d’ESO són “injustes"

figueres

La C-63 tindrà tres noves rotondes i passos de vianants

VIDRERES
Medi Ambient

Lleida insta l’Estat a protegir l’horta de les línies de Molt Alta Tensió

Lleida
societat

Els taxistes avisen de bloquejos a l’aeroport de Barcelona si no s’amplia el personal que gestiona les cues

El Prat de Llobregat

Projecte per millorar l’accés de les persones amb discapacitat intel·lectual als serveis de salut

girona

La FPdGi lamenta el rebuig institucional de l’Ajuntament de Girona

GIRONA