Societat

GIRONA

L’abstenció de Cs deixa poc espai a Guanyem i el PSC sobre el Xifra

Amb un únic punt de l’ordre del dia, l’Ajuntament de Girona viurà demà al matí (a les 9 h) un ple extraordinari sobre l’institut Narcís Xifra. Forçat per quatre regidors del PSC, tres de Guanyem i el no adscrit Daniel Pamplona, l’abstenció, anunciada ahir per Míriam Pujola (Ciutadans), deixa molt difícil l’aprovació del punt (acord pel manteniment de les dues línies d’ESO al Xifra), al Pont Major.

En principi, els tretze vots de l’oposició –Guanyem i el PSC (6 cadascun i el del no adscrit– podrien ser insuficients tenint en compte que l’equip de govern també té tretze membres, amb 9 regidors de Junts i 4 d’ERC. En roda de premsa, Pujola (Cs) va criticar que el ple s’hagi convocat dies abans que comenci la preinscripció als centres de secundària. “El ple no servirà de res”, va manifestar. Pujola defensa que Educació vulgui fer un centre de formació professional integrada al Xifra.

D’altra banda, els diputats al Parlament Dani Cornellà i Nogay Ndiaye (CUP) van ser ahir al Xifra. Van criticar que la decisió de prescindir de l’ESO s’hagi pres “sense el consens necessari entre l’administració, les famílies i les associacions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia