Societat

Detenen un exmuntador de bastides que aprofitava les seves habilitats per robar en pisos del Poble-sec

Al barri del Poble-sec de Barcelona s'havia detectat una onada de robatoris en pisos situats en edificis en rehabilitació. A la façana, aquests edificis hi tenien instal·lada una bastida. El lladre aprofitava aquesta bastida per escalar fins als pisos, forçar-ne una finestra i endur-se diners, joies i aparells electrònics.

Els Mossos d'Esquadra va iniciar una investigació que ha portat a la detenció aquest dimarts de Luis Antonio C.L., de 19 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, amb antecedents per robatoris. Segons el cos policial, les proves han permès imputar al detingut 14 d'aquests robatoris.

Els 14 robatoris s'havien produït entre el 20 de febrer i el 10 de març, en pisos del Poble-sec, el Raval i la Ribera. En la majoria de casos, aprofitava els seus coneixements sobre bastides, ja que havia treballat com a muntador d'aquest tipus d'instal·lacions, per arribar fins a les finestres. Als pisos on no hi havia bastida, aprofitava balcons o canonades per despenjar-se per la façana.

Els assalts eren durant el dia, un fet que ha comportat que algunes víctimes o treballadors de l'obra veiessin el sospitós. En alguns casos, el detingut havia estat sorprès a l'interior del domicili, a les terrasses o balcons, però ell es feia passar per operari de l'obra d'una forma força convincent i no aixecava sospites. Després, però, els testimonis han lligat caps i això ha facilitat la investigació, ja que algunes d'aquestes persones han reconegut el detingut com a autor dels fets.

Un cop detingut, a banda d'escorcollar el seu domicili també es va escorcollar un altre pis, al mateix barri del Poble-sec, on emmagatzemava els objectes sostrets i els revenia a canvi de diners o drogues. S'han recuperat nombrosos telèfons mòbils, ordinadors portàtils, càmeres fotogràfiques, rellotges, PDA, reproductors de DVD, televisors, videoconsoles, reproductors de MP3 i joies.

L'home va ingressar a la presó ahir per ordre del jutge de guàrdia. La investigació continua oberta perquè podria estar relacionat amb més robatoris, segons la policia. També es busquen còmplices.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.