Societat

GIRONA

La defensora de la ciutadania demana un local “amb dignitat”

La defensora de la ciutadania de Girona, Marta Alsina i Conesa, demana un local “amb dignitat”, tenint en compte els desavantatges de l’actual emplaçament, en una sala a tocar de la sala de sessions.

En el càrrec des de l’octubre del 2021, quan va rellevar Ramon Llorente, Alsina considera que la institució que ara encapçala “s’ha demostrat que funciona, que ajuda la ciutadania, ajuda a resoldre problemes. Li hem de donar la dignitat que es mereix. Només demano els mitjans tècnics adequats, taules adequades, que ens arribi la cobertura [telefònica] i el wifi”.

Habitualment, dues empleades i Alsina treballen en un lloc de pas, als baixos de l’edifici consistorial, a la plaça del Vi. “Costa molt treballar, se senten escoles, casaments...”, diu. Des de fa més de dos anys, hi ha uns puntals que sostenen una biga en una sala. “M’han assegurat que no hi ha cap risc, però, a banda dels problemes d’haver d’aguantar la biga, hi ha tèrmits, la fusta està feta malbé i no es treballa en condicions.”

Alsina explica que les condicions de treball ja les “va patir” Llorente. Tècnics municipals i l’alcaldessa, Marta Madrenas, saben quina és la situació. Per l’advocada, la situació ideal seria disposar “d’un local propi, no gaire gran, fora de l’ajuntament, però a prop de la plaça del Vi”. Alsina presentarà l’informe de les seves actuacions dilluns a la tarda (16.30 h), en un ple extraordinari.

Fonts municipals detallen que han ofert a la defensora locals alternatius mentre no es facin reformes estructurals a l’espai, però que no l’han satisfet. En el futur, el consistori disposarà d’un local al carrer Ultònia per a Serveis Econòmics, cosa que podria alliberar espai a l’ajuntament per a l’oficina de la defensora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

girona
Societat

Inauguren un faristol a la Rambla en record de la primera manifestació LGTBI de l’Estat

Barcelona
Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

Badalona
administracions

SOM Roses reclama recuperar els plans de millora de la circulació

roses

Nou projecte per posar un vitrall dissenyat per Rafael Masó a l’església

verges
Infraestructures

Demores a l’aeroport del Prat per una línia de tempestes

Barcelona

Celrà recorda l’antifeixista Guillem Agulló amb un parc i una escultura

celrà
Urbanisme

Barcelona aprova un pla urbanístic que situa els nous tanatoris prop dels cementiris

Barcelona
Urbanisme

Barcelona remodelarà els jardins del Doctor Fleming

Barcelona