Societat

Una escala de veïns lluita contra un prostíbul

La notícia del lector

Una trucada a l'intèrfon a altes hores de la matinada s'ha convertit en un fet habitual a casa d'en Juan Yangüela. A casa seva i a la dels seus veïns. A més, assegura que hi ha "un trànsit continu de gent que no havíem vist mai entrant i sortint de l'edifici".
Els veïns estan convençuts que des de l'estiu un dels entresòls de l'edifici funciona com a prostíbul. Afirmen que des que "persones d'origen oriental van llogar l'entresòl, aquestes situacions es repeteixen cada dia, especialment els caps de setmana".

A l'edifici hi ha deu vivendes i a totes, excepte a l'entresòl en qüestió, hi viuen els propietaris dels pisos. És una escala "molt familiar", on mai no hi ha hagut gaire moviment de veïns. "A la nostra escala hi ha nens petits i gent gran, i per la nostra forma de vida considerem inacceptable aquest fet", es queixa Yangüela en nom de tota comunitat. Aquest veí afegeix que alguns dels suposats clients del prostíbul "fan por".

Per això han posat una demanda a l'Ajuntament, tot i que es mostren "escèptics" del que hi poden fer, i han enviat cartes a diferents mitjans de comunicació perquè el cas tingui ressò.

L'administrador de la finca, de la immobiliària Ollé Bertran, assegura que "la comunitat continuarà prenent les seves accions amb independència de les accions de l'Ajuntament" i sosté que la decisió dels veïns és "esperar abans d'emprendre accions legals". Tant Juan Yangüela com l'administrador asseguren que el propietari de l'entresòl, a través del seu advocat, va enviar un burofax als llogaters per donar-los cinc dies per abandonar el pis. "No el van acceptar", explica l'administrador, "i el propietari no deixarà de cobrar el lloguer per una sospita".

El president de la comunitat, però, assegura que el fet "està comprovat", i explica que, a més del moviment de gent i les trucades als intèrfons, n'estan segurs perquè un operari que havia d'instal·lar una claraboia a l'entresòl "una mica més i es troba ficat en un llit perquè l'havien confós amb un client". Tot i això, cal demostrar que la sospita és certa, perquè seria l'única manera de rescindir el contracte sense que el propietari hagués de pagar una indemnització: mitjançant una acció legal a partir de proves d'una il·legalitat.

Investigacions
Segons el districte de l'Eixample, "encara no és clar" que el pis "sigui un prostíbul". Afirmen que és un tema "delicat i llarg de resoldre" i que "fins que no es reguli el tema de la prostitució, s'actua tenint en compte el tema de les llicències", ja que no es pot desenvolupar una activitat lucrativa sense llicència municipal. El pis en qüestió no té cap tipus de llicència, però ara cal demostrar que les sospites són certes per poder tirar endavant la via judicial.

Fonts del districte asseguren que des de la denúncia, posada fa més de dos mesos, "s'hi han fet algunes inspeccions". Tot i que no han volgut donar detalls, afirmen que algunes inspeccions han sigut "bastant fructíferes" i que "s'hi ha detectat alguna cosa".

Aquesta informació s'ha elaborat gràcies a la carta de Juan Yangüela, president de la comunitat de veïns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.