Societat

Un grup de sensesostre de Girona acusen la policia d’assetjament

Els agents primer els han fet fora del costat de l’ajuntament i a les sis d’aquest matí, també dels baixos del carrer Albareda on s’havien traslladat

Una desena de sensesostre que dormien a l’empara de les voltes de la Plaça del Vi de Girona, a tocar de l’ajuntament, han estat desallotjats aquesta passada mitjanit per la Policia Municipal. Els desallotjats s’han traslladat aleshores a uns baixos del carrer Albareda on a les sis d’aquest matí de dimecres els agents també els han fet fora amb “prepotència, xuleria i nul·la professionalitat”, segons afirma el portaveu del col·lectiu, Cristian Lienlaf.. “El col·lectiu està patint assetjament”, ha assegurat.

Segons la seva versió, inicialment s’havia acordat amb el cos policial que podien pernoctar en el primer emplaçament i per això, en ordenar-los que marxessin (per motius de seguretat, ja que estaven a la vora d’un edifici públic), els afectats han demanat explicacions al caporal que es trobava entre els agents i que -segons afirmen els sensesostre- ha estat qui hauria tingut aquella actitud “amenaçadora”.

El col·lectiu s’havia manifestat dilluns a la plaça del Vi en protesta pel fet que, en haver finalitzat la campanya d’hivern, ja no podien anar a dormir a l’antiga seu de la UNED.

L’equip de govern ha declinat pronunciar-se sobre aquests fets en concret, però han assenyalat que els afectats tenen a la seva disposició La Sopa i els serveis socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia