Societat

societat

Èxit de la nova prova d’alertes per emergències a Tarragona

Els avisos arriben al 91% dels destinataris, enfront el 40% del mes d’abril

Després del fracàs de la primera prova pilot, Protecció Civil ha repetit avui la prova d’enviament d’alertes mòbils en cas d’emergències al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès amb millors resultats. Com ha explicat la directora general de l’organisme, Marta Cassany, els missatges han arribat als seus destinataris en el 91% dels casos, quan al primer intent, realitzat al mes d’abril, no es va superar ni el 40%. Protecció Civil, però, considera “necessari” repetir la prova en un territori “amb una gran sensibilitat pel risc químic” com és Tarragona i no descarta fer-me més arreu del territori.

La prova pilot d’enviament d’alertes, que fa servir la tecnologia ES-Alert, permet a les autoritats de Protecció Civil enviar missatges d’alerta generalitzats i immediats als dispositius mòbils que estiguin localitzats en una àrea afectada per una emergència o catàstrofe. Cassany ha destacat la importància d’aquest nou sistema per a la demarcació de Tarragona en el cas que s’hagi d’activar el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic, ja que els avisos al mòbil se sumaran a les actuals sirenes de risc químic. De fet, ha anunciat que a la tardor es reprendran les proves de sirenes que es van aturar just abans de la pandèmia. Pel que fa a la instal·lació i posada en marxa de 500 sensors químics al Camp de Tarragona, Cassany ha assegurat que “s’està treballant en l’elaboració dels plecs”, perquè el projecte pugui sortir a licitació en els pròxims mesos. La directora de Protecció Civil ha destacat que es tracta d’un “sistema innovador” i que “no s’havia fet mai abans”. “No sabem que existeixi cap altra xarxa de sensors, com a mínim a Europa”, el que significa que “hi ha una dificultat tècnica evident”, ha destacat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia