Societat

societat

Nous trens de Rodalies, a començaments del 2025

Els combois tindran més portes i seran més accessibles, el que segons Renfe permetrà incrementar la freqüència de pas

Els nous trens de Rodalies entraran en funcionament d’aquí a un any i mig. Ho han anunciat avui la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el president de Renfe, Raúl Blanco, en una visita a la planta d’Alstom, que fabrica part d’aquests nous combois. A Catalunya hi haurà 101 trens nous, informa l’ACN, amb una capacitat de 200 passatgers més que ara, fins als 900. Sánchez i Blanco han explicat que els nous trens tenen més portes i son més accessibles, el que agilitzarà l’entrada i sortida, i a la llarga permetrà reduir el temps d’aturada i incrementar la freqüència de pas. Sense fer cap mena d’autocrítica pels incomptables incidents que registra cada dia Rodalies i la falta d’inversió crònica i mentre la Generalitat reclama el traspàs del servei, Blanco ha aprofitat la visita a Alstom per reivindicar el seu “compromís” amb el territori i assegurar que “Renfe ha estat, és i serà l’operador ferroviari líder a Catalunya”.

Els nous trens s’aniran incorporant a la xarxa de Rodalies de Catalunya i la resta de l’Estat progressivament, a mesura que es vagin fabricant, a partir de finals del 2024 i principis del 2025, informa Efe. Dels 101 combois que aniran a Catalunya, 56 substituiran models antics, com els que viatgen al sud del país, i un 45 ampliaran l’actual parc de trens. Renfe està operant ara amb uns 270 trens que fan uns 1.000 viatges diaris.

Malgrat la intensa polèmica que envolta la gestió de Rodalies, tant el govern central com Renfe han tret avui pit. Segons la ministra de Transports, que recentment ha estat reprovada al Congrés i al Senat pel caos de Rodalies, “tots aquests trens suposaran una millora en la fiabilitat i capacitat” del servei. Sánchez ha recordat que durant el govern del PP no es va adquirir cap tren per a la xarxa de Rodalies ni a Catalunya ni al conjunt de l’Estat. “Estem revertint també el dèficit d’inversió en la compra de trens”, ha defensat. A preguntes dels periodistes, Sánchez ha dit que encara no hi ha data prevista per conèixer el resultat de l’informe d’Adif sobre l’avaria a l’estació de Gavà.

Pel que fa a l’impacte de la comanda de nous trens al cente productiu d’Alstom, la planta de Santa Perpètua de Mogoda ha passat de tenir 500 treballadors al gener del 2020 a més de 1.000. A més, preveu arribar als 1.300 en el termini de dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia