Societat

Detecten l’ús d’un biomarcador en el pronòstic i tractament del tumor de cervell més mortal

Un estudi internacional ha validat que els nivells més baixos d’una proteïna fan caure “de forma dràstica” la supervivència del malalt

El Grup de recerca en Mecanismes moleculars del càncer i de les cèl·lules mare de l’Hospital del Mar Research Institute ha participat en un estudi internacional que ha validat la utilitat d’un biomarcador en el pronòstic i possible tractament del glioma difús, un dels tumors cerebrals amb més mortalitat.

El treball, liderat per la Universitat d’Alabama i publicat a la revista Cell Reports Medicine , ha analitzat dades de més de 2.300 pacients d’arreu del món per demostrat que els nivells més baixos de la proteïna IkBa fan que la “supervivència caigui de forma dràstica”, segons informa l’Hospital del Mar en un comunicat. A més, els investigadors han pogut veure quina és la via sobre la qual actua aquesta proteïna, fet que la converteix en una possible diana terapèutica.

El grup de l’Hospital del Mar Research Institute ja treballa en un model per buscar possibles tractaments que modulin l’actuació d’aquest marcador. Cal tenir en compte que en aquests moments hi ha molt poques alternatives terapèutiques en el glioma, que té una mortalitat molt elevada.

El doctor Lluís Espinosa, segon signant del treball i coordinador del grup de recerca de l’Hospital del Mar Research Institute, remarcar que l’objectiu ara és “esbrinar què és el que està incrementant la malignitat dels tumors quan es perd IkBa”, que considera “essencial per tractar els pacients, perquè si ataques la via equivocada no s’aconseguirà l’efecte terapèutic buscat”.

Els gliomes difusos són tumors primaris del sistema nerviós central (SNC), que representen aproximadament el 5% d’aquests tumors. Afecten majoritàriament població jove, amb una mitjana d’edat de 40 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia