Societat

El menors d'entre 14 i 17 anys enxampats consumint drogues al carrer podran substituir la sanció per tractament psicoeducatiu

L'Agència de Salut Pública de l'Ajuntament de Barcelona ha signat un protocol amb la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de coordinar-se amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra per tal d'oferir atenció psicoeducativa als menors d'entre 14 i 17 anys que hagin estat enxampats consumint drogues al carrer. L'acceptació de l'atenció psicopedagògica serà voluntària i serà una mesura alternativa a les sancions que preveu la llei pel consum i tinença il·lícita de drogues.

El tractament no consistirà pas a fer entendre als joves que ''les drogues són dolentes'', sinó els problemes que aquestes els poden provocar, com per exemple ''els problemes legals que de moment ja han patit''.

Aquest nou servei oferirà als menors denunciats ''un espai de reflexió i treball'', així com també una orientació per a les famílies que viuen amb el jove, per tal que prenguin consciència de la seva importància en la tasca preventiva. A les famílies se'ls farà una anàlisi per tal d'avaluar si tenen problemes. La durada del tractament per als menors serà d'entre quatre i sis sessions d'una hora cadascuna i la dirigida als tutors dels menors serà d'entre dues i tres sessions.
Un dels principals objectius marcats pel programa és que als pocs dies de produir-se la denúncia, el menor comenci la primera sessió del programa psicoeducatiu. Els mecanismes de control establerts permetran que els menors reincidents o que hagin participat en el programa anteriorment no podran beneficiar-se de l'anul·lació de les sancions per aquest sistema. El programa entrarà en vigor a partir del proper 24 de maig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.