Societat

societat

Temperatures de fins a 44 graus

Catalunya té avui activada l’alerta del Procicat per calor molt intensa, sobretot a Girona, Lleida i la Catalunya Central

Catalunya té activada avui l’alerta del pla de Protecció Civil (Procicat) per calor molt intensa. Està previst que s’arribi al pic de l’actual onada de calor i que en algunes zones de les comarques gironines les temperatures es disparin fins als 44 graus. A les comarques de Lleida i la Catalunya Central es podrà arribar als 42 i als 43 graus, mentre que al Pirineu la màxima serà de 40. El litoral i el prelitoral no viuran una calor tan extrema, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya.

Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat per si fos necessari i que es vigilin les persones més vulnerables a la calor , com ara els avis sense suport familiar, els malalts crònics, les persones amb discapacitats físiques o psíquiques i les que hagin de treballar a l’aire lliure. El govern també ha restringit avui els accessos als espais naturals del Garraf, el Montsant, el Montmell-Marmellar, el Montgrí, el Cap de Creus i l’Albera per risc molt alt d’incendis forestals. L’elevat risc de foc ha fet que també s’activi el nivell 3 del pla Alfa en una cinquantena de municipis de Catalunya. Demà dimecres es mantindrà la calor intensa a la tarda però l’avís afectarà ja únicament Ponent, la Catalunya Central i les Terres de l’Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia