Societat

Girona habilita els soterranis de la catedral com a refugi climàtic

L’Ajuntament de Girona ha habilitat els soterranis de la catedral com a refugi climàtic durant els episodis de calor molt intensa. És el cas d’avui, que es preveu arribar a les comarques gironines als 43ºC, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya. L’espai, que compta amb un aforament per a 300 persones, estarà obert des de les dotze del migdia fins a les cinc de la tarda.

També, s’han disposat com a refugis climàtics l’església de Sant Narcís i la parròquia del Mercadal. L’església de Sant Narcís, que obre a les vuit i mitja del matí, ampliarà el seu horari quan faci molta calor fins a les dotze i mitja del migdia. Pel que fa a la parròquia del Mercadal, obrirà les portes des de les vuit i mitja del matí fins a la una i mitja del migdia.

Gemma Martínez, regidora de l’Ajuntament de Girona, ha explicat aquestes mesures d’urgència que s’han emprès davant l’onada de calor que viu la ciutat: “Estem molt contents de poder ampliar la xarxa de refugis climàtics amb la incorporació de la catedral i les parròquies. Entenem que l’emergència climàtica ens afecta a totes i tots i col·laborar amb altres institucions també és una via per assolir més espais”.

D’altra banda, la piscina municipal de la Devesa serà gratuïta per a les persones majors de 65 anys durant els episodis de calor molt intensa. Des de la una del migdia fins a les sis de la tarda podran accedir a les instal·lacions presentant el DNI.

A més, davant la calor d’aquests dies, les persones usuàries del Centre d’Acollida i Serveis Socials La Sopa podran romandre durant tot el matí i fins a les tres del migdia en el centre com a espai de refugi climàtic. Alhora, podran accedir a les dutxes, tant el matí com a la tarda, i es repartiran ampolles d’aigua entre les persones usuàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.