Societat

ADRIÀ RAMÍREZ

PRESIDENT DE PROMOCIÓ DEL TRANSPORT PÚBLIC (PTP)

“La mobilitat sostenible mou passions”

Després de trenta anys, PTP continua sent actualitat en la millora del transport col·lectiu

Volen ser més presents i fer-se conèixer

Promoció del Transport Públic és una associació, una plataforma integrada per persones mogudes per la defensa i la millora de la mobilitat sostenible. Fa 30 anys que es va fundar i actualment tenen tants objectius com els que tenien en aquest camp –o potser més–, com el que hi havia quan van començar.

Després de tanta feina feta, quins són ara els objectius principals?
A Barcelona, seguim a sobre de la connexió del tramvia per la Diagonal, unes terminals com Déu mana per als busos que arriben de fora de la ciutat, vigilar la renovació de les concessions als autobusos, que venen ara l’any 2028, i sobretot la millora del servei de rodalies. A més, defensem una integració tarifària per a tot Catalunya. Això des del punt de vista extern.
I interiorment, en què està canviant l’entitat?
Volem augmentar la implantació territorial aprofitant els grups de treball que ja tenim en pobles i comarques. També estem treballant al màxim en la digitalització, i volem avançar en la professionalització per mantenir una estructura tècnica diferenciada de la part de voluntariat.
Què porta algú a ser voluntari de PTP actualment?
La mobilitat sostenible mou passions. Per als que hi creiem i ens agrada, el fet que pugui vehicular el teu treball perquè tingui una aplicació real i pugui arribar a influir en alguns canvis val molt la pena.
Creuen que se’ls escolta prou?
Podríem dir que des del punt de vista tècnic en alguns debats sí que se’ns escolta. Ens agradaria, però, arribar al dia a dia, potser des del punt de vista més mediàtic, per explicar-nos en segons quines posicions. A vegades, quan es parla de temes de mobilitat s’entra en terrenys simplistes o maniqueïstes. Això hauria de canviar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia