Societat

societat

Una nova entitat farà els Pastorets de Girona

Una entitat creada recentment, l’Associació Pastorets de Girona, produirà i oferirà al públic un nou espectacle dels Pastorets al Teatre Municipal les properes festes de Nadal a la ciutat.

Persones vinculades a l’anterior muntatge hi prendran part i ja treballen en el projecte, el qual és de nova creació, amb un text nou, nous decorats i noves músiques. Així, el contingut i l’escenografia seran diferents respecte a l’etapa anterior, que es va allargar durant 41anys, sota la direcció de Joan Ribas, fundador del grup Proscenium, entitat que ha confirmat que no participa en el nou muntatge.

Fonts de la nova associació i de l’Ajuntament de Girona han confirmat la feina conjunta i la col·laboració perquè els Pastorets tornin a la programació del Municipal. Actors i col·laboradors de l’etapa anterior, que movia fins a 150 persones, juntament amb altres participants, s’han decidit a començar aquest nou projecte.

L’Ajuntament admetia la dificultat de produir l’espectacle amb els seus mitjans, però sí que s’ofereix “a fer possible que la representació es faci amb antics integrants de Proscenium”. “Estem tancant dates i n’estem contents”, assenyala el regidor de Cultura, Quim Ayats (ERC).

La nova entitat de Pastorets i responsables municipals s’han trobat per embastar els detalls, que volen donar a conèixer a mitjà termini. De moment, segons ha pogut saber aquest diari, ja s’han convocat els primers càstings i s’han anunciat els dies de les representacions, que seran el 25, 26, 29 i 30 de desembre, mentre que els assajos es faran els caps de setmana a partir del mes de setembre.

Una etapa de 41 anys

L’etapa de 41 anys que es va tancar amb la mort de Joan Ribas va ser la de més durada que ha tingut la ciutat pel que fa a la representació nadalenca. Cinc dels anys d’aquest muntatge es van haver de fer a Sant Domènech, a causa de les obres de remodelació del Teatre Municipal. El text es basava en l’obra de mossèn Gay El misteri de Nadal i disposava de text escrits pel mateix Joan Ribas.

Anteriorment, Girona havia tingut també els Pastorets del Centre Cultural de l’Institut Vell, on, fins l’any 1966 es va representar La rosa de Jericó o L’Estel de Natzaret. Aproximadament els mateixos anys es van programar els Pastorets a La Salle de Girona, que van començar a representar-se en la postguerra i es van allargar fins al 1967.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.