Societat

societat

Els parcs metropolitans reprenen les activitats lúdiques de tardor

Arriba la nova temporada de tardor als parcs metropolitans amb la posada en marxa de les Jugatecambientals, amb un total de 600 activitats lúdiques i educatives, que es podran viure amb la família i els amics envoltats de natura urbana. Les activitats tindran lloc tots els caps de setmana des del 10 de setembre fins al 3 de desembre de manera ininterrompuda. Les Jugatecambientals són espais on les famílies, amb nens i nenes de totes les edats, poden compartir una estona de joc i experimentació mentre coneixen els valors dels parcs i platges metropolitans, a més d’altres continguts relacionats amb la sostenibilitat.

La incorporació d’un nou equipament a la platja del Somorrostro o la realització del Bioblitz Metropolità són algunes de les novetats de la temporada. Les Jugatecambientals també disposen d’un espai de joc i experimentació no dirigit, un punt d’informació sobre el parc i el municipi on s’ubiquen i una activitat guiada diferent cada dia sobre natura i medi ambient. Totes les activitats són gratuïtes i no requereixen inscripció prèvia.

Núria Machuca, tècnica de promoció dels serveis de gestió de parcs i platges de l’AMB, anima la ciutadania a participar en les propostes lúdiques i educatives als parcs i platges metropolitans al llarg d’aquesta tardor. També explica que la fórmula de les Jugatecambientals és un projecte consolidat de l’AMB que combina educació ambiental, conscienciació, oci, lleure i coneixement. “Com a administració pública, és imprescindible transmetre i impulsar els valors de conservació i estima d’aquests espais naturals tan propers a casa nostra, que són un tresor ecològic enmig d’una àrea metropolitana densament poblada”, assenyala.

Entre les principals novetats d’enguany hi ha la citada incorporació d’un nou equipament a la platja del Somorrostro, que es gestionarà en col·laboració amb el Centre de la Platja de l’Ajuntament de Barcelona.

També destaca la celebració del Bioblitz Metropolità, que tindrà lloc l’1 d’octubre, amb la realització d’activitats simultànies per fer censos de flora i fauna als parcs i platges metropolitans.

Per altra banda, l’Acció Platges Met, que es portarà a terme el 22 d’octubre, girarà entorn del projecte europeu Guarden. En aquesta activitat, les platges metropolitanes es convertiran en laboratoris d’estudi a l’aire lliure i els ciutadans donaran suport als científics aportant observacions de biodiversitat a través de l’aplicació Minka. Aquests indicadors serviran per fer recerca científica sobre l’estat dels ecosistemes litorals.

A més, totes les Jugatecambientals estrenen materials educatius i lúdics als espais de joc no dirigit: armari de joguines de sorral, jocs de taula relacionals amb el medi ambient i materials per fer seguiment de la biodiversitat, com ara els que serviran per omplir les menjadores de fruits secs que alimenten els ocells en les èpoques de fred.

LA XIFRA

600
activitats
lúdiques es portaran a terme aquesta tardor als parcs metropolitans


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xavier Morlans
Vicari de Santa Anna. Publica ‘Capellans cèlibes. Capellans casats’ (Ed.Claret)

“Crec que el celibat dels preveres ha de ser opcional”

Barcelona

Aliada per al futur del català en l’era digital

Barcelona
gastronomia

L’octubre més gastronòmic engega motors

Sant Sadurní d’Anoia
La Garrotxa

Menys incivisme i més respecte a l’entorn a les zones de bany fluvial de la comarca

Olot
SOCIETAT

Terrassa acull el festival vegà més gran d’Europa a l’aire lliure

TERRASSA
SOCIETAT

Barcelona suma 133 agents i ja té 3.431 efectius de la Guàrdia Urbana

Barcelona
SALUT

La Catalunya Central forma en detecció precoç del suïcidi

Vic
CASTELL D’ARO

Restauren la bassa del Dofí, primera zona humida artificial catalana, 35 anys després

CASTELL D’ARO
SOCIETAT

Medinyà es prepara per acollir la 14a Fira del Conte

medinyà