Societat

SOCIETAT

Un equipament a Mas Ramada per a Girona

Una antiga casa pairal a Mas Ramada s’ha convertit en la nova seu de la Fundació Girona Est i en un nou equipament per a la ciutat. Estrenada ahir al vespre, la Casa de les Arts és un espai que “vol unir la ciutat que ignora el barri i el barri que ignora la ciutat”, explica el president de la fundació, Jaume Sanabras.

A curt termini, la Casa de les Arts és la seu de la fundació, que té 56 membres, la gran majoria empreses. La casa disposa de sales de treball, una gran sala multiús i un espai exterior on es poden fer “exposicions, presentar llibres o actuacions musicals”, detalla el gerent de l’entitat, Bernat Rubió. La voluntat és que l’edifici sigui un punt per a residències d’artistes i creació de productes audiovisuals, tal com va exposar Ricard Planas en la inauguració.

La Casa de les Arts és al carrer Mas Ramada, on hi havia hagut la primera escola bressol del barri. És just al darrere del mas Ramada, que dona nom al barri, i a prop del centre cívic Onyar i el pavelló de Vila-roja. Un dels patrons de la fundació és Xavier Poch, que ha cedit en nom de la família l’antiga casa familiar. “Ara el que hem de fer és hibridar això amb el barri”, va dir.

La fundació treballa des de fa més de tres anys. Vetlla per ajudar les famílies dels barris a accedir a més oportunitats. El seu personal i els seus col·laboradors fan possible que hi hagi activitats de dibuix, de reforç educatiu o de mentoratge amb beca, entre d’altres. Amb dades de l’octubre del 2021, als barris de Vila-roja, Mas Ramada, la Creueta, el Grup Sant Daniel i la Font de la Pólvora hi vivien 4.200 persones.

Amb el treball en xarxa de les empreses de la fundació i d’altres col·laboradors, el nou equipament serà la seu de l’entitat Azahara, i “el quarter general de Ciutat policromada”, un projecte que pretén canviar l’estètica d’equipaments del sector.

Recentment l’activista plàstic i dibuixant Aleix Font Arroyo ha pintat la mateixa Casa de les Arts i va guiar una actuació fa uns mesos a l’escola de Vila-roja, en què alumnes de 3r i 5è van ajudar a definir com havia de ser la pintada de l’escola. És d’alguna manera una rèplica d’una iniciativa que cada any creix als barris de Can Gibert i Santa Eugènia de Ter amb el festival Monart.

A la presentació d’ahir hi van assistir quatre regidors de l’equip de govern, encapçalats per la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis (Junts), i el regidor de Cultura, Quim Ayats (ERC); el representant de la Diputació de Girona, Jordi Camps, i la delegada de la Generalitat, Laia Cañigueral. “Aquesta iniciativa ajuda a cobrir el buit que hi ha a Catalunya en matèria de disciplines com ara música, cuina o arquitectura i recorda el campus de les Arts de Can Ricart al Poble Nou, a Barcelona”, va dir Geis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Les santes patrones de Mataró reben el tradicional homenatge en una jornada gran de les festes

MATARÓ
oci

La nova atracció del Tibidabo ja desafia la gravetat amb una caiguda de 52 metres

Barcelona
arqueologia

Apareix una plataforma amb funcions religioses i socials a l’Antic, a Amposta

AMPOSTA

La Policia Local tindrà una nova comissaria al barri de Montesa

ESPLUGUES DE lLOBREGAT
equipaments

Nou paviment a la pista d’atletisme de Torredembarra

Torredembarra
MOBILITAT

Calafell obre un debat per replantejar el transport urbà

Calafell
societat

La Pirotècnia Pibierzo de Lleó actua per Santa Anna, el dia gran de la Festa

blanes
medi ambient

Talen 11 palmeres per seguretat a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
societat

La CUP exigeix al govern que acabi amb les activitats il·legals a la Gola del Fluvià

sant pere pescador