Societat

S'acaba l'estat d'excepcionalitat II però es continuarà portant aigua en vaixells a BCN

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha anunciat oficialment que aquest divendres Catalunya sortirà de l'estat d'excepcionalitat II per passar a la número I, gràcies a les pluges dels últims dies. "En matèria de recursos hídrics hem sortit de l'UCI i hem passat a planta, però seguim a l'hospital", ha explicat metafòricament a la roda de premsa del consell de govern.

Baltasar ha elogiat la dinàmica positiva d'estalvi de la ciutadania i ha insistit que "no es pot abaixar la guàrdia" perquè si continua sense ploure s'entraria de nou en la fase d'excepcionalitat II a mitjans d'estiu. Per tant, el conseller ha demanat que "no es produeixi una relaxació del comportament de les indústries, regants i usuaris", sobretot ara que s'aixequen restriccions del decret de sequera com regar jardins i omplir les piscines.

Més vaixells
Tot i haver guanyat en reserves d'aigua, el govern continuarà portant aigua a Barcelona en vaixells. Les embarcacions contractades faran 63 viatges mensuals en els propers tres mesos. Aquest dijous arribarà el segon vaixell d'aigua potable, aquesta vegada de Marsella, i dilluns que ve un de Tarragona. El conseller Baltasar ha explicat que l'aigua passarà per quatre processos de control que garantiran la seva qualitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.