Societat

SOCIETAT

Insatisfacció de la Policia Municipal de Girona per haver de treballar en dispositius fins a final d’any

La decisió de l’equip de govern de Girona de fer treballar els agents de la Policia Municipal en dispositius fins a final d’any provoca insatisfacció en el cos. Soraya García (SIP-Fepol) reconeix que el decret de l’alcalde Lluc Salellas per garantir agents per Fires de Sant Narcís “és pitjor que l’any passat perquè s’allarga fins a final d’any”.

L’equip de govern, de Guanyem, Junts i ERC, va apujar el preu de les hores extres dels agents, però la disconformitat es manté. García recorda altres greuges, com ara la falta d’efectius –ara hi ha 158 agents i en caldrien una quarantena més, diu–, la disponibilitat que ja suposava la mobilització forçosa en alguns casos i la inaplicació de la valoració dels llocs de treball (VLT). Segons l’agent, els integrants de la plantilla només han cobrat el 12% del que haurien d’haver cobrat ara de VLT, al voltant d’un 50%. Els agents no s’han vist compensats per les millores en desigualtat retributiva i adequacions singulars, que han percebut altres treballadors.

El SIP-Fepol i el CSIF han presentat al jutjat contenciós una denuncia del decret d’alcaldia que els fa treballar per Fires i en “dispositius singulars” fins a final d’any (sobretot partits de futbol, bàsquet i la cursa de la Sant Silvestre). L’any passat, els sindicats ja van impugnar el decret de l’alcaldessa Madrenas, que obligava els agents policia a fer hores extres per Fires. García recorda que no en fan des de l’agost del 2022 com a mesura de protesta.

“Punt de partida”

La regidora de Seguretat, Sílvia Aliu (Guanyem), considera que fixar un decret per a dispositius és “punt de partida” en la negociació entre les dues parts. Diu que té contacte permanent amb els representants del cos.

En el ple de dilluns, l’equip de govern va aprovar una partida de 167.514,56 euros per als complements de seguretat i productivitat dels agents en els “dispositius singulars”. El total de la modificació de pressupost va ser de 561.343,57 euros. Hi eren inclosos 253.300 euros per l’increment del subministrament del gas, 132.000 euros per a indemnitzacions del personal i 8.000 per a triennis de personal eventual. El secretari va fer un informe desfavorable a la inclusió de la modificació en l’ordre del dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia