Societat

Simó torna a supeditar les millores als mestres als pressupostos del 2024

El retorn dels sexennis i un calendari per reduir la jornada als majors de 55 anys, entre les mesures

Els sindicats es mostren insatisfets amb la proposta

La consellera d’Educació, Anna Simó, ha plantejat als sindicats tres mesures que només podrien tirar endavant si s’aproven els pressupostos del 2024. En primer lloc, ha situat el retorn del sexennis, que tindria un impacte econòmic de 50 milions d’euros anuals. També ha proposat un complement retributiu per al professorat tècnic de Formació Professional sense titulació per ser inclòs en la integració al cos de professors de secundària, arribant així a l’equiparació salarial. Aquesta mesura implicaria gastar 20 milions. El tercer element que ha posat sobre la taula la consellera és acordar un calendari de la reducció de dues hores lectives als majors de 55 anys.

Aquests tres elements són els que ha plantejat Simó en la reunió que ha tingut lloc aquest migdia al Departament d’Educació de la mesa sindical. La trobada ha coincidit amb la publicació dels resultats de les últimes proves PISA, amb uns resultats molt negatius per a Catalunya.

Els sindicats, que s’han convocats concentracions davant del departament d’Educació mentre s’ha celebrat la reunió de la mesa per saber “fins a quin punt la consellera té la voluntat de tancar un cicle de conflictes o enquistar el problema”, han manifestat en acabar que no estan satisfets amb la proposta d’Educació “perquè és la mateixa que ja van plantejar el juny” i han demanat que les condicions laborals es retornin “amb dignitat”. Així ho ha explicat Iolanda Segura, portaveu d’USTEC, en unes declaracions en nom dels diferents sindicats després de la reunió de la Mesa. Les organitzacions veuen “primordial” que es reconegui el deute generat pel fet que el primer estadi passés a cobrar-se al cap de nou anys -i no al cap de sis- per les retallades. Consideren que és una pèrdua de poder adquisitiu que s’ha de reconèixer. A banda, exigeixen calendaritzar ja la reducció de dues hores lectives als majors de 55 i que sigui “una cosa racionalitzada”. Sindicats i Educació s’han emplaçat a seguir parlant-ne en una nova reunió de la Mesa dimecres vinent.

De la banda sindical, a la Mesa hi són USTEC·STEs (IAC), Professors de secundària, CCOO, CGT Ensenyament, La Intersindical, UGT i USOC. La CGT, però, s’ha aixecat abans que acabés la reunió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.