Societat

Tecnologia

Experiència completa en català en els llibres digitals de Rakuten

Al contrari que l’empresa més coneguda de llibres electrònics, Rakuten sí incorpora l’ús del català en la interfície d’usuari dels seus lectors de llibres digitals, anomenats Kobo. Així, a banda de llegir llibres en qualsevol idioma, els amants de la lectura podran utilitzar aquests dispositius de butxaca amb capacitat per a milers de títols plenament en català, atès que és un dels quinze idiomes en què es poden configurar els aparells de la companyia japonesa.

Una bona porta d’entrada a aquesta experiència de lectura pot ser el lector Kobo Nia, el model més bàsic i econòmic (109 €). Disposa de 8 GB de memòria per desar-hi fins a 6.000 llibres electrònics i té una pantalla de 6 polzades amb un sistema de llum ajustable que tant permet llegir amb comoditat a ple sol com en l’absoluta foscor. L’aparell pot sincronitzar-se amb el sistema d’emmagatzematge i lectura de webs Pocket, mentre que els Kobo de gamma alta també s’integren amb Dropbox, Google Drive i fins i tot permeten que s’utilitzin com un bloc de notes amb un llapis complementari, però també tenen un preu més elevat (399 €).

Per cert, el volum d’usuaris catalans augmenta i també les estadístiques sobre quin ús en fan: l’hora més habitual de lectura són les onze de la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia