Societat

Tècnics de l'Ajuntament de Manresa avaluen com reparar els desperfectes causats per la pluja

Tècnics de l'Ajuntament de Manresa estan avaluant l'abast de l'afectació que ha tingut la claveguera que es va rebentar al carrer Guimerà ahir diumenge, i que va provocar l'enfonsament de la calçada en aquest punt.

Aquesta ha estat una de les conseqüències de la forta pluja que va caure diumenge al matí a la capital del Bages. Altres incidències han afectat les xarxes de gas i aigua al carrer Sobrerroca i la inutilització de la calçada sota la via dels Ferrocarrils Catalans, a les Bases de Manresa. En aquest darrer cas, ja s'hi ha restablert la circulació, tot i que només en un dels dos carrils de circulació.

L'enfonsament de la calçada ha afectat un tram del carrer Guimerà situat al costat de la plaça de Crist Rei. Per aquest motiu s'ha tallat la circulació del costat dret del Passeig de Pere III que dóna accés a aquest carrer i només es permet que hi accedeixin els veïns de la zona, els usuaris del Pàrquing Europa i els transportistes que fan operacions de càrrega i descàrrega.

Segons ha informat l'Ajuntament de Manresa, en aquests moments encara s'està avaluant l'abast dels danys tant en el clavegueram com en el subsòl i, per tant, estan per determinar les actuacions que s'hauran de fer per reparar-los, així com la durada prevista de les obres. Només s'ha anunciat que dimecres s'iniciarà la retirada del material de la claveguera i de la calçada que han quedat malmesos.

Una altra de les conseqüències de la pluja d'aquest diumenge ha estat al carrer de Sobrerroca, en el tram que va del carrer Joc de la Pilota fins el passatge dels Amics. Aquest tram està tallat a la circulació de vehicles per una avaria en les instal·lacions de Gas Natural i Aigües de Manresa. Mentre no es completa la reparació dels desperfectes, prevista per a finals de setmana, hi haurà restriccions de circulació per la zona.

La pluja també ha provocat l'arrossegament de terres del camí situat entre el carrer Zamenhof i l'avinguda de les Bases de Manresa. Això ha obligat a tallar el trànsit del pont que hi ha sobre la via dels Ferrocarrils Catalans, que ha quedat afectada per l'acumulació de fang i aigua. En aquest cas, la circulació ja s'hi ha pogut restablir en un carril per cada sentit de circulació i es continua treballant per normalitzar-la del tot en els dos carrils.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.