gastronomia
La Sartoria Panatieri es manté en el podi com a segona millor pizzeria d’Europa
La pizzeria La Balmesina passa a ser la número 9 europea
La nova llista de les millors pizzeries d’Europa es va donar a conèixer en una gala ahir a la nit a Madrid
La Sartoria Panatieri de Barcelona, dirigida pels xefs Rafa Panatieri i Jorge Sastre, ha estat distingida com la , segona millor pizzeria d’Europa per la llista 50 Top Pizza Europa 2024, que es va donar a conèixer ahir al vespre. Fins ahir, aquesta pizzeria estava en el número 1 de la llista europea i en el número tres mundial, segons, sempre, aquest prestigiós prescriptor gastronòmic.
Entre els deu primers d’aquesta 50 Top Pizza Europa 2024 també hi ha la Baldoria , de Madrid, que l’han situat en la cinquena posició, i la La Balmesina de Barcelona, que ha quedat en novena posició. La pizzeria Gasparic de Girona ha guanyat el premi ‘One to Watch 2024’ (el negoci per tenir en compte).
Per cert, que la nova novena millor pizza del món, La Balmesina (mans dels xefs Massimo Morbi, Alessandro Zangrossi i Mattia Ciresola) i situada, com diu el seu nom, al carrer Balmes, ha pujat molts llocs a la llista ja que fins ahir era la número 50.
La llista es va donar a conèixer ahir al vespre després d’una gala que es va fer a Madrid i on la pizzeria londinenca Napoli on the Road de Michele Pascarella es va convertir en la nova millor pizzeria d’Europa aquest 2024, segons 50 Top Pizza, arrabassant el primer lloc a la pizzeria barcelonina.
Igualment Panatieri i Sastre van dir estar molt contents i que el seu reconeixement, la clau per estar entre els tres primers d’Europa és “fer les coses tan bé com sigui possible” i ser fidels a la seva “filosofia”. Sastre i Panatieri, a banda de dues pizzeries Sartoria Panatieri a la capital catalana, tenen un restaurant on cuinen amb brasa, al carrer Sèneca de Barcelona i estan a punt d’obrir un establiments d’entrepans d’autor que es dirà Molla.
A més a més han estat “fitxats” per l’Hotel de cinc estrelles Mandarin Oriental perquè durant uns mesos, d’ara i fins a final d’any, muntin un restaurant pop-up (efímer) al restaurant Blanc d’aquest hotel, amb una selecció de les seves millors pizzes i carns a la brasa. Pels dos xefs, un brasiler i l’altra madrileny que es van conèixer a El Celler de Can Roca, el més important de la seva cuina és la seva “ filosofia!, de treballar només amb productes locals de proximitat i de temporada. Els seus subministradors son petits productors, tan siguin de carn com de verdures, formatges o altres ingredients.
50 Top Pizza World
Per saber quina pizzeria aconseguirà ser la primera del món haurem d’esperar poc. La gala on s’anunciarà es farà el 25 de juny a Nova York.