Societat

Desmantellen un laboratori d'elaboració de cocaïna a l'Hospitalet de Llobregat i detenen sis persones

Societat

La policia estatal ha desmantellat un laboratori de cocaïna situat a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i ha detingut sis membres d'un grup organitzat especialitzat en el tràfic d'estupefaents, concretament cocaïna i haixix. En l'operació s'han intervingut 4,2 quilos de cocaïna, 120 quilos de pol·len d'haixix i nombroses substàncies i utensilis per al tall de la droga. L'operació continua oberta i no es descarten més detencions. De moment, falta saber com els arribava la droga que manipulaven per distribuir-la després a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

La investigació va començar el mes de novembre de l'any 2007 per part d'un grup del Cos Nacional de Policia (CNP) de la Comissaria de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), a l'esbrinar que diverses persones, de nacionalitat colombiana, boliviana i marroquina, es dedicaven al tràfic d'estupefaents als voltants de Barcelona.

Amb els treballs d'investigació, es va poder identificar a tot el grup i els llocs on residien, així com un pis de seguretat a l'Hospitalet de Llobregat on tenien instal·lat el laboratori de la cocaïna. L'organització comptava amb una persona, que era el cuiner, encarregada de tractar la cocaïna, el tall i l'adulteració d'aquesta droga.

Els detinguts comptaven amb una estructura consolidada per a la recepció, adulteració, tractament i manipulació de la cocaïna, així com la seva posterior distribució. Estaven perfectament estructurats i comptaven amb un líder, Javier A. L., que ha estat detingut en l'operació juntament amb cinc persones més. Les investigacions confirmen que vivien exclusivament del tràfic de cocaïna i haixix, però s'espera poder saber, entre altres aspectes, com els arribava la droga que després manipulaven.

L'operació es va portar a terme en dues fases. La primera va ser el 26 de juliol passat, quan a un dels detinguts, Bouchta H., se li van intervenir 120 quilos de pol·len d'haixix, una substància poc habitual i que dobla el seu valor en el mercat negre al tradicional haixix, estimat en uns 3.000 euros el quilo. Així, la quantitat interceptada hauria suposat guanys de prop de 600.000 euros.
La segona fase va ser el 31 de juliol passat, amb l'entrada i registre autoritzat pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Gavà (Baix Llobregat) a dos domicilis de l'Hospitalet de Llobregat, localitzant-se el laboratori i intervenint-se 4,2 quilos de cocïna, substàncies per al tall i la manipulació, balances de precisió, una premsa i altres efectes. Així mateix, es van detenir cinc persones, entre elles, el líder del grup, Javier A. L., de 52 anys.

Aquest últim té en vigor dues reclamacions judicials al trobar-se evadit de la justícia en relació amb un altre laboratori de cocaïna desmantellat a Ciudad Real i on es van intervenir 28 quilos d'aquesta substància i quatre armes de foc. Els altres detinguts tenien assignats diferents tasques, com ara la distribució de la mercaderia un cop elaborada i fer contactes.

Entre tot el material intervingut, destaquen els més de cinquanta quilos de precursors (lidocaïna i fenacetina), que confirmen la seva capacitat de manipulació, i els justificants d'enviament de diners a Colòmbia per un valor de 24.000 euros que haurien enviat en un sol dia. Tot apunta que distribuïen la cocaïna i l'haixix a l'Hospitalet de Llobregat i a Barcelona.

Els detinguts són J. A. L. (líder del grup), B.H. de 40 anys, W.S.R. de 31 anys, A. E. G. de 32 anys, H. M. R. de 34 anys, i C. H. de 46 anys. Per als tres primers s'ha establert presó i no es descarten més detencions ja que l'operació continua oberta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA