Societat

POLÍTICA

Pel PSC, el tripartit de Guanyem, Junts i ERC és de “suma zero”

La portaveu socialista, Sílvia Paneque, recorda que projectes de Girona com ara el nou Trueta, la plaça Catalunya, el carrer de la Creu i la central del Molí “estan igual que fa un any”

Bea Esporrín i Maxi Fuentes veuen reculades en transparència i drets socials

Tres dels vuit regidors del PSC a l’Ajuntament de Girona han fet balanç del primer any de mandat i de la gestió del tripartit que formen Guanyem (8 regidors), Junts (6) i ERC (3). Pels socialistes, és un govern “de tres línies diferenciades i de desacord, un govern de suma zero”, ha dit la portaveu, Sílvia Paneque, aquest matí en una roda de premsa a la sala municipal Miquel Diumé.

Paneque s’ha referit que a grans projectes de la ciutat de Girona “estan igual que fa un any”. L’alcaldable del 2023 s’ha referit a la modificació urbanística del sector del nou hospital Josep Trueta i campus de Salut, la remodelació de la plaça Catalunya i el carrer de la Creu i de la central del Molí (al carrer Santa Clara).

Del Trueta, Paneque ha explicat que confia que l’equip de govern variï el plantejament del mandat anterior. Considera que els plans de Junts i d’ERC afectaven dos masos (Mas Sureda i Mas Bellsolà) i ocupaven una part del parc Jordi Vilamitjana, “un pulmó verd” del barri de Can Gibert. “Esperem que no es dugui a terme”, ha explicat. No en saben res, de moment. Anys enrere en el planejament també hi havia previst l’edifici de l’escola Balandrau en aquest àmbit, però els socialistes desconeixen quin són els plans de l’equip de govern comandat per Lluc Salellas (Guanyem).

En principi, l’equip de govern treballa perquè el mes de juny es pugui aprovar “el planejament inicial”, indiquen fonts de l’equip de govern, sense entrar en detalls. Dimarts, en l’acte a la Rambla Governant Girona per a la seva gent, Salellas va dir a la Rambla que “en els propers dies” hi hauria una modificació urbanística que afecta el futur hospital.

Ple extra al juny

Tot sembla indicar que la modificació s’hauria d’aprovar en un ple extraordinari del juny. Paneque ha explicat que en la documentació de les comissions informatives prèvies al ple ordinari del dia 10 de juny, no hi ha cap punt sobre els terrenys que s’han de cedir a la Generalitat perquè faci el nou hospital en el terme municipal gironí.

Amb la marxa de Pere Parramon a la subdelegació del govern espanyol a Girona, Bea Esporrín i Maxi Fuentes són els números 2 i 3, respectivament, del grup municipal socialista. Esporrín i Fuentes han lamentat les reculades en transparència i en drets socials l’últim any. La regidora s’ha referit que tenen més dificultats que abans per accedir als decrets d’alcaldia i als acords de la junta de govern i va referir-se a la paràlisi de la Taula de Marxants de la Devesa i a l’Observatori de l’Aigua que hauria d’impulsar l’empresa supramunicipal de l’aigua Cicle de l’Aigua del Ter SA (Catsa).

Esporrín també ha lamentat que la comissaria de policia de Can Burrassó, a Santa Eugènia, no hagi entrat en servei i s’ha referit que els primers tres mesos de l’any hi havia hagut “88 robatoris amb violència” a la ciutat”. Ho ha atribuït directament a la falta de més agents del cos de Policia Municipal.

“Cap novetat”

Maxi Fuentes ha lamentat el retrocés per accedir a un habitatge a la ciutat. “No hi ha cap plantejament nou”, ha dit en referència a les promocions d’habitatge social públiques ja que –considera– “venien d’abans”. Ha recordat, amb dades a la mà, que el preu del lloguer a la ciutat s’ha doblat en deu anys i que ha pujat un 10% l’últim any. “Girona necessita un canvi”, ha dit.

“Res a celebrar i molt a treballar”

Sílvia Paneque ha eludit parlar del seu futur en el cas que Salvador Illa sigui investit president de la Generalitat. Paneque té números per formar part del futur consell de govern. “Primer hi ha d’haver un acord pel ple del Parlament i després per la investidura. El meu compromís és i sempre ha estat Girona”, ha dit. La portaveu del PSC i diputada electe al Parlament ha criticat l’acte que va fer dimarts Guanyem a la Rambla. Considera que no tenen motius a celebrar que duguin un any al capdavant de l’Ajuntament. “Em va sobtar que s’organitzarés un festa autoreferencial. Va ser més un acte de candidat que d’alcalde. No hi ha res a celebrar i molt a treballar”, ha dit la regidora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

L’alcalde Noguer planteja un contracte temporal per a la barca la Tirona

BANYOLES
Infraestructures

La tuneladora de l’L9 arriba finalment a Mandri

Barcelona

SOS Costa Brava exigeix que es restaurin les balises a la cala del Cau

Palafrugell
SOCIETAT

Màxim risc de focs forestals a 131 municipis de 15 comarques

Barcelona
salut

El Clínic descarta un possible cas de febre hemorràgica Crimea-Congo

Barcelona
ciència

Desenvolupen bateries que es poden reciclar amb el cartró

bARCELONA
Societat

Regeneren la platja del Far de Vilanova amb sorra de draga en plena campanya estival

Vilanova i la Geltrú
ciència

El primer nanosatèl·lit català acaba la missió de 3 anys i es desintegra

barcelona

Instal·len una unitat mòbil per mesurar contaminants atmosfèrics a l’exterior del pavelló de Fontajau

GIRONA