Societat

turisme

65 hotels obren les terrasses als barcelonins

Seixanta-cinc hotels de Barcelona obriran durant uns dies, del 7 al 16 de juny, les terrasses amb activitats perquè els barcelonins s’animin a gaudir d’aquests espais que habitualment només delecten els clients, majoritàriament turistes internacionals. “Amb aquestes activitats, els hotels participants el que volen és que els ciutadans sàpiguen que les terrasses són també per a ells, que no els faci por travessar la porta d’un hotel per anar al bar, a la terrassa o al restaurant. Que vinguin”, diu el Gremi d’Hotels de Barcelona, que explica que “les activitats de la Setmana de les Terrasses” són, “a més a més”, per donar a conèixer a la ciutadania el parc hoteler i els seus serveis.

La iniciativa de fer cada any una setmana de terrasses obertes va començar l’any 2010, impulsada per MésQHotels, la guia d’oci dels Hotels de Barcelona, i cada any ha crescut. Ha agradat molt perquè la majoria de les terrasses d’aquests establiments, molts de cinc estrelles, permeten gaudir d’unes vistes impressionats de la ciutat i, d’altra banda, perquè els mateixos espais dels hotels són de disseny i, habitualment, la gent els desconeix i, en anar-hi, queda impressionada. Les activitats que organitzaran aquests 65 hotels, més de 150 en total i totes gratuïtes, giren al voltant de la gastronomia, el benestar (ioga i tallers de massatges), la música (un tribut a Tina Turner, per exemple, i altres concerts) i la cultura (artistes que pintaran en directe, xerrades al voltant del còmic i una classe de perfums) o són familiars (un campionat de Scalextric i màgia).

Alguns exemples: al Novotel Barcelona City, el dia 8 a les 6 de la tarda es fa la Festa del Mojito; el Catalonia Ramblas organitza una exposició de moda catalana de la marca Fadeaway; el Melià Barcelona Sky ha preparat un taller de Spritz by Martini; a l’AC Hotel Barcelona Forum, el dissabte 8 hi haurà música i monòlegs, i a l’Alexandra Barcelona Hotel Curio Collection by Hilton hi haurà, també el dissabte, un tast de formatges catalans. Quant a alta gastronomia, el Claris Hotel&Spa GL dedicarà una jornada a l’alta cuina sostenible i d’aprofitament i al Majestic Hotel & Spa Barcelona hi haurà un showcooking dels xefs Nandu Jubany i David Romero. A l’Alexandra Barcelona Hotel Curio Collection by Hilton hi haurà un tast d’embotits del Pallars i Alt Urgell i al Catalonia Eixample es faran tastos de cervesa ecològica. La programació és extensa i es pot consultar a www.mesqhotels.cat.

“Des de la primera edició, els barcelonins han fet seva aquesta acció. Per a nosaltres és extraordinari poder compartir amb ells els nostres espais i les nostres vistes”, explica el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos. Des que va començar aquesta iniciativa, ja han estat més de 400.000 persones les que han participat en aquestes activitats.

A banda d’això, Derby Hotels Collection ja ha inaugurat la temporada estiuenca en tres de les seves terrasses. La terrassa del Claris, pionera a obrir-se al públic fa més de 30 anys, es presenta com a refugi gastronòmic amb una carta clàssica i de temporada per als sopars d’estiu de la mà del xef Pedro Salillas. L’hotel Bagués, al cor de la Rambla, on s’hi acaba d’inaugurar una sala museu amb una exposició de 27 joies de l’Art Nouveau, obre unaterrassa a tocar de l’església de Betlem amb vistes la Rambla i Ciutat Vella. I la Terrassa Bar 8, de l’hotel Granados 83, és un rooftop amb propostes, sobretot, de cocteleria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia