Societat

BANYOLES

Aigua invocada a la setmana floral i gastronòmica de Banyoles

A la tardor, en plena sequera, el compositor i pianista Paco Viciana va idear Somnis d’aigua amb l’objectiu d’invocar l’aigua, essència de vida, i mirar-la des d’una perspectiva “poètica i profunda”. Dissabte a la nit, el dia de l’estrena del concert poètic per a tenor i piano al claustre del monestir de Sant Esteve de Banyoles, hi havia previsió de pluja que, tot i les nuvolades amenaçadores, al final no va arribar. En certa manera els Somnis d’aigua de Viciana s’han materialitzat en les pluges prou generoses a la comarca del Pla de l’Estany d’aquest final de primavera. Somnis d’aigua es podrà tornar a veure al Festival Vadart el 16 de juny (20 h) a la sala polivalent del centre cívic de Pau, a l’Alt Empordà.

El delicat concert poètic de Paco Viciana, acompanyat del tenor Eduard Mas i l’escenografia fotogràfica d’Anna Bahí, amb la supervisió de textos de J.N. Santaeulàlia, va ser una de les propostes de la quarta edició de la Setmana Gastronòmica i Floral È bo, è mel!, que continua fins al diumenge 9 de juny.

L’aigua és indissociable de Banyoles i algunes de les pesqueres més emblemàtiques, la Lero, Prat i Gayolà, s’han engalanat amb diferents projectes artístics dels alumnes de l’institut Pere Alsius, l’escola Pla de l’Ametller i l’institut Pla de l’Estany. En aquest passeig floral per l’estany, entre les pesqueres Prat i Gayolà, les catifes de nenúfars són l’autèntica atracció. La programació d’È bo, è mel! continua avui amb l’actuació dels alumnes de cant de l’Escola Municipal de Música de Banyoles, a La Carpa (18.30 h). Hi ha muntatges florals a l’església i al claustre del monestir, a la plaça Major i en altres espais.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia