Societat

Projecte comunitari a la plaça Llibertat per fomentar els bons usos de l’espai públic

L’Ajuntament de Salt ha impulsat des de fa unes setmanes un projecte comunitari a la plaça Llibertat amb l’objectiu de fomentar els bons usos d’aquest espai públic del municipi. L’arribada del bon temps i l’allargament de la llum diürna fa que molts ciutadans i ciutadanes facin ús durant més hores de l’espai públic. Per aquest motiu, el consistori ha impulsat un projecte per fomentar la coneixença entre veïns, comerços i usuaris habituals de la plaça amb l’objectiu de generar una millor comunicació i confiança entre tots i fomentar un bon ús de l’espai públic i millorar, així, la convivència entre tots els usuaris.

Amb la voluntat que el projecte fos molt transversal i impliqués múltiples àrees del consistori, hi han participat tècnics d’educació, joventut, promoció de la ciutat, habitatge, seguretat ciutadana, ciutadania, Policia Local de Salt, Ràdio Salt, a més del Consorci de Benestar Social Gironès Salt, el casal cívic i comunitari de Les Bernardes, així com els veïns, comerços de la plaça i l’Associació de Veïns del Sector Centre i representants de comunitats residents a Salt.

El desenvolupament del projecte ha comportat diverses accions amb els usuaris, veïns i comerços més propers a la plaça Llibertat. Així per exemple, s’han fet actuacions directes com organitzar activitats amb infants i joves a la mateixa plaça per posar en valor l’aspecte lúdic però també educatiu i pedagògic d’un espai públic fent èmfasi a la bona convivència que cal mantenir entre les activitats d’aquests col·lectius amb la resta d’usuaris. Per vincular el projecte als veïns dels edificis a tocar de la plaça Llibertat i els comerços presents, s’ha fet un treball de porta a porta per donar a conèixer el projecte i fomentar la participació en la definició de les actuacions a realitzar per compatiblitzar tots els usos que s’hi poden dur a terme. També s’ha fet arribar a veïns, comerços i usuaris una enquesta per conèixer quins elements són els que més agraden als usuaris, quin ús habitual fan de l’espai o donar l’opinió lliure sobre la plaça Llibertat.

Es pintarà un grafit

Com a colofó del projecte s’ha previst l’elaboració d’un mural a una de les parets de la mateixa plaça Llibertat amb el contingut i propostes que hagin sorgit entre els grups de joves i nens i nenes que han participat a les tardes obertes que s’han fet entre els mesos maig i juny. A partir de demà dijous dos grafiters saltencs està previst que iniciïn l’esbós del mural que es realitzarà a la plaça Llibertat a tocar del carrer Major i amb acord del propietari de l’immoble on es farà aquest grafit. La previsió és que el dilluns dia 17 col·laborin en la confecció del mural els joves i infants que han participat activament en el projecte i que el dijous 20 de juny es faci una festa i una berenada popular a la tarda per celebrar l’estrena del mural sorgit del projecte comunitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA