Societat

Enderrocaran el convent de les carmelites descalces per fer-hi pisos de luxe

Les carmelites descalces de Montilivi es van acomiadar l’any 2019 de Girona després de viure 63 anys a la ciutat. Les quatre germanes que quedaven de la congregació es van traslladar a Tarragona i es va fer una gran celebració per acomiadar-les. En aquells moments, la comunitat ja estava en tràmits per vendre el convent, que s’havia de convertir en una residència d’estudiants -està molt a prop de la Universitat de Girona- i tenia la voluntat de mantenir alguns dels elements que recordessin la història de l’edifici i de la comunitat.

Finalment però, els plans han canviat. El convent de les carmelites descalces de l’Avinguda Montilivi, situat en un dels barris més poblats de la ciutat, passarà a ser un edifici amb pisos de luxe, amb grans terrasses, zona comunitària amb piscina i pocs veïns, tal com descriu de la promoció dels habitatges la immobiliària que els ven. Aquesta setmana s’han començat a fer els treballs previs de desbrossament del jardí , s’està desmuntant l’interior del convent i es preveu que aviat s’enderrocarà.

Segons fons de l’Ajuntament, hi havia un promotor interessat a fer-hi una residència però finalment no li van sortir els números i va deixar el projecte. Tots aquests anys ha estat tancat, i només s’hi han fet tasques de conservació del pati. Ara, però, el projecte ha canviat de mans i s’hi faran pisos “seguint el pla general urbanístic de l’any 2002”, el qual permet fer habitatges de planta baixa més tres pisos més. A més es tracta d’un edifici que històricament no està protegit i es pot derruir tot. Tot i així, els promotors intentarien conservar la porta del convent, que és l’element històric més rellevant de l’equipament, que va ser fundat l’any 1956



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crisi migratòria

Frontex veu amb preocupació les xifres de la Ruta Canària

barcelona
Olot

El PSC recull firmes per millorar els horaris de bus

Olot
estat espanyol

Intercepten un narcosubmarí a la costa de Cadis

barcelona
SALUT

Inicien els tràmits per la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut

SALT
Mobilitat

Barcelona premia dos projectes d’intel·ligència artificial aplicats als autobusos

Barcelona
SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona