Societat

Carles Sala i Metges pel Català reben els 38ns Premis de l'ADAC

L’Ateneu d’Acció Cultural (ADAC) ha lliurat aquest vespre els 38ns Premis a la Normalització Lingüística i Cultural, en un acte celebrat a l’Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona. L’escriptor de literatura infantil i juvenil Carles Sala i Vila (Girona, 1974) ha rebut el premi personal i Metges pel Català, el que es concedeix a una entitat.

A més, el periodista Jordi Grau i Ramió, antic director de l'edició gironina d'aquest diari, ha rebut el premi al millor article sobre la llengua catalana publicat a El Punt Avui per l’article Mantinc el català, per norma, en el qual alerta de la facilitat dels catalanoparlants de respondre en castellà quan els interpel·len en aquesta llengua, sense saber si l’interlocutor entén o no el català, i anima a mantenir sempre el català. El guardonat per la millor carta sobre llengua catalana a El Punt Avui ha estat Josep Vilà i Batlle.

L’acte ha comptat amb una breu lliçó sobre llengua per part d’Albert Rossich, catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat de Girona, i amb l’actuació musical a càrrec de la coral de l’ADAC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia