Societat

SOCIETAT

Barcelona posa més papereres antigavines i d’autocompactació

S’han repartit per diferents espais de Sant Martí i de Ciutat Vella

La ciutat de Barcelona continua apostant per dos models de paperera que, després de sis mesos d’estrenar-se en l’espai urbà, han donat millor resultat que les habituals. Es tracta de les d’autcompactació i les antigavines. Durant les últimes setmanes s’han instal·lat de noves en diferents punts dels districtes de Ciutat Vella i Sant Martí. En concret són 15 papereres més d’autocompactació a les zones dures i accessos de les platges del Bogatell i de la Nova Icària i 19 papereres més antigavines al barri de la Barceloneta. Les papeperes d’autocompactació són de gran capacitat i s’utilitzen en espais amb molts usos i alta afluència de persones perquè permeten augmentar cinc vegades el volum de residus que es poden recollir en una paperera estàndard.

Segons el consistori, tenen un disseny hermètic que evita que els animals hi puguin furgar i afavoreixen que no es propaguin olors. Aquestes papereres, a més, han contribuït a fer un salt tecnològic, d’una banda, perquè disposen d’un sistema d’avís quan la paperera s’acosta a la seva capacitat màxima i, de l’altra, perquè utilitza una API que es pot connectar a la plataforma de gestió dels serveis de neteja de la ciutat.

També esdevenen papereres més sostenibles, perquè redueixen la freqüència de recollida i, per tant, la mobilització de vehicles destinats a aquesta tasca i perquè funcionen amb tecnologia solar. Aquesta tipologia de papereres tenen una vida útil de més de deu anys, estan construïdes amb acer galvanitzat i policarbonat que en garanteixen la longevitat. A més, compleixen amb la normativa d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

D’altra banda, el funcionament de les paperes de boca reduïda amb tapa per evitar que gavines i gavians treguin els residus i els escampin a terra també ha estat satisfactori. Fa sis mesos es van instal·lar 17 unitats d’aquesta tipologia a la plaça de la Gardunya i entorn. S’ha constatat el bon funcionament d’aquests recipients i els animals no han après cap estratègia per treure el residu de dins. El desplegament de les noves papereres es fa en el marc del Pla Endreça, com a àmbit prioritari d’actuació per mantenir l’excel·lència de l’espai públic i dins de les actuacions de reforç dels serveis durant la temporada d’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA
MEDI AMBIENT

Instal·len al Pla d’Urgell dispositius per evitar electrocucions de cigonyes

Mollerussa
Educació

Expedient al director d’un institut de Tortosa per pràctiques irregulars d’estudiants

Tortosa