Societat

Societat

Sis anys de presó per un jove que en va matar un altre a Pineda el 2022

L’Audiència de Barcelona ha condemnat aquest dimarts un jove de Pineda de Mar a una pena de sis anys de presó per haver matat un altre jove durant una baralla ocorreguda el maig de fa dos anys. És l’acord de conformitat a què han arribat les parts durant el judici que va començar ahir davant d’un jurat popular. La fiscalia demanava per a l’acusat una condemna de 21 anys de presó, però totes les parts han accedit a rebaixar la petició i aplicar un eximent de legítima defensa, així com un atenuant de col·laboració amb la justícia. Finalment haurà de complir cinc anys per homicidi i un any per dos delictes de lesions, ja que a la mateixa baralla va ferir dos nois més. També haurà de complir cinc anys addicionals de llibertat vigilada.

Els fets van passar el 5 de maig del 2022, quan un grup d’amics de Salt, entre els quals hi havia un menor, va quedar per anar a Pineda de Mar per enfrontar-se a un altre grup de nois. El motiu era que un dels joves de Salt s’hi havia barallat dos dies abans.

Quan van arribar a Pineda, prop del Centre Jove Can Jalpi es van trobar amb els nois del municipi, entre els quals hi havia el que avui ha estat condemnat per homicidi. Tots els joves duien pals de fusta i ferro, pedres i ganivets. “Tots eren conscients de l’ús d’armes i instruments perillosos per a la vida o la integritat dels que hi van intervenir”, segons la fiscalia.

Durant la baralla, l’acusat i la víctima es van enfrontar directament. Al final l’un va clavar la navalla al tòrax de l’altre, “tement per la seva integritat física i reaccionant de manera molt desproporcionada a l’atac”, diu la fiscalia, que considera que tenia el “clar propòsit d’acabar amb la seva vida o assumia que podria matar-lo”.

A conseqüència de l’apunyalament, la víctima va patir un shock hipovolèmic per secció de l’artèria pulmonar i va morir. L’agressor va va entrar a presó provisional el 10 de maig del 2022, després que la policia l’anés a buscar a casa seva i reconegués els fets, motiu pel qual li han aplicat un atenuant de col·laboració amb la justícia a l’acord de conformitat signat aquest dimarts. Totes les parts també han acordat que el jove va actuar en defensa pròpia.

A part dels sis anys de presó, el jutge també li prohibeix durant set anys aproximar-se menys de mil metres als altres joves que va ferir durant la baralla, i tampoc podrà comunicar-se amb ells a través de cap mitjà. Després de la pena de presó, haurà de complir cinc anys de llibertat vigilada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia