Societat

SOCIETAT

L’Ajuntament i els veïns de Manresa acorden el pla de desenvolupament comunitari

L’Ajuntament de Manresa ha signat amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes (FAVM) el conveni per al pla de desenvolupament comunitari (PDC) per a l’any 2024. L’objecte del conveni és regular la col·laboració amb l’Ajuntament –que atorga una subvenció de 135.620 euros– per portar a terme els objectius fixats entre la regidoria d’Acció Comunitària i la mateixa FAVM per donar suport a les polítiques inclusives de la ciutat. Amb aquest conveni la regidoria té la voluntat d’impulsar la participació ciutadana en els programes de ciutat des de la proximitat, promocionar l’associacionisme com a eina bàsica de formació de capital social i cohesió social i donar suport a programes i projectes que lluitin de forma activa contra les causes d’exclusió social, des d’una perspectiva comunitària.

13 barris

El PDC de la FAVM 2024 es desplega a 13 barris de la ciutat: Barri Antic, Poble Nou, Cal Gravat, les Cots-Guix-Pujada Roja, Sagrada Família, Vic-Remei, Passeig i Rodalies, Valldaura, Mion-Puigberenguer-el Poal, Plaça Catalunya-Barriada Saldes, Carretera Santpedor, els Comtals i Sant Pau. S’hi treballa en tres eixos que apleguen un munt d’accions i programes de dinamització als barris de la ciutat al llarg de tot l’any.

L’eix de cohesió comunitària té com a objectiu fomentar la participació i la implicació del veïnat en la vida comunitària del barri i detectar i pal·liar el risc d’exclusió social entre el veïnat dels barris. El segon eix, el de corresponsabilitat, vol sensibilitzar sobre la problemàtica dels valors cívics i fomentar el coneixement de bones pràctiques i consells útils per portar a terme una gestió de les entitats i de la pròpia vida quotidiana, més respectuosa amb les persones i l’espai públic. Finalment, el tercer eix és el formatiu, que té l’objectiu de promoure una xarxa educativa de ciutat en què participin centres educatius, entitats i famílies; impulsar projectes cooperatius que donin valor afegit a la comunitat; promoure una mirada integradora de l’educació en què tothom pugui participar trencant situacions de desigualtat, i fomentar el voluntariat social en l’àmbit formatiu.

La signatura d’aquest conveni es va fer en un acte amb la participació de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i del president de la FAVM, Jaume Canudes Marsinyach.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

El 90% dels alumnes d’I3 i de primer d’ESO han estat admesos al centre demanat en primera opció

BARCELONA

Tallat el trànsit al túnel de Bracons per problemes a l'estructura del viaducte

LA VALL D'EN BAS
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA