Societat

GIRONA

Tribut a Jordi Soler, l’Hèlios amb la projecció dels curts que va protagonitzar

Es podran veure al Claustre de l’Institut Vell el dijous 4 de juliol al vespre emmarcada en la programació de l’Arxiu a la fresca

El periodista Jordi Grau descriu Jordi Soler (1938-2022) de la següent manera: “Com que l’Hèlios era un geni servia per a tot. I en tot era bo. Per això la dificultat de poder definir-lo només d’una manera. Era un periodista? No, en el sentit de sortir al carrer a buscar una notícia. Però escrivia molt bé i era un excel·lent entrevistador i cronista. Era un ninotaire? Indubtablement feia ninots i no es pot dir que no ho sigui algú que ha publicat diàriament una tira al diari durant trenta anys. Però és que a més va publicar a La Coma, Presència, La Xinxeta, El Papus, Butifarra i allà on se li demanés. I va ser un dels ninotaires que van fer d’Els Borbons en Pilotes i Les Pilotes dels Borbons un èxit editorial relatant la vida sexual i econòmica dels Borbons”.

L’Hèlios, “que era un geni”, també va connectar amb el món del cinema.I en aquesta faceta com a actor, Jordi Soler va protagonitzar És ben difícil matar el petit monstre que tots portem a dintre (1969) dirigida per Jordi Lladó i Roc. És un dels quatre curtmetratges que es projectaran el dijous 4 de juliol a les 20h al Claustre de l’Institut Vell com a homenatge al periodista orquestra, mort el febrer del 2022. La projecció dels curtmetratges i el tribut a Jordi Soler s’emmarca en la programació “ Arxiu a la fresca ” que organitza l’ Arxiu Municipal de Girona . La vetllada es completarà amb la projecció de Roc d’Antoni Varés (1958), Els esdeveniments de Joan Boladeras (1967) i Finalitzà de Joan Boladeras (1971)

Molts anys després, Jordi Soler apareixeria breument a la pel·lícula Una nit a Casablanca, d’Antoni Martí, amb guió d’Àngel Quintana, on feia bàsicament d’ell mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA
MEDI AMBIENT

Instal·len al Pla d’Urgell dispositius per evitar electrocucions de cigonyes

Mollerussa
Educació

Expedient al director d’un institut de Tortosa per pràctiques irregulars d’estudiants

Tortosa