Societat

estat espanyol

La fiscalia marroquina també arxiva la investigació sobre la tragèdia de Melilla

Ha pres la decisió davant “l’absència d’indicis de delicte” i després de constatar que hi va haver un “ús proporcional de la força” per part dels agents marroquins

La fiscalia marroquina ha arxivat la investigació sobre la tragèdia el 24 de juny de 2022, a la frontera de Melilla davant de “l’absència d’indicis de delicte” i després de constatar que hi va haver un “ús proporcional de la força” per part dels agents marroquins, informa l’agència Efe.

Aquesta és la mateixa conclusió a la qual va arribar la fiscalia espanyola, que també va arxivar la investigació després de no observar delicte per part dels agents espanyols en la tragèdia registrada quan 1.700 persones intentaven accedir a Melilla forçant la porta del pas fronterer de Barrio Chino amb la ciutat marroquina de Nador i que van ser aplacats per les policies d’ambdós països.

Segons les autoritats marroquines en aquest intent per a entrar a Melilla van morir 23 persones, una xifra que l’ONG Associació Marroquina de Drets Humans (Amdh) eleva a 27, mentre que Amnistia Internacional (AI) parla d’almenys 37 morts i 77 desapareguts.

Amb motiu dels dos anys de la tragèdia un grup de persones ha posat aquest dilluns flors a la tanca fronterera entre l’Estat espanyol i el Marroc i mig centenar de persones més s’ha concentrat al centre de Melilla per recordar també les víctimes. En l’acte a la ciutat autònoma, s’ha guardat un minut de silenci i s’han mostrat pancartes en les quals es podia llegir “No més forts a la frontera sud”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Infraestructures

Front comú de Lleida i Osca per recuperar les freqüències de tren d’abans de la pandèmia

Lleida
Societat

Gratallops marida vins i orgull per atraure turisme LGTBIQ+

Gratallops

El Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, a les poblacions gironines

banyoles

L’institut Deulofeu diu que les proves de 2n d’ESO són “injustes"

figueres

La C-63 tindrà tres noves rotondes i passos de vianants

VIDRERES
Medi Ambient

Lleida insta l’Estat a protegir l’horta de les línies de Molt Alta Tensió

Lleida
societat

Els taxistes avisen de bloquejos a l’aeroport de Barcelona si no s’amplia el personal que gestiona les cues

El Prat de Llobregat

Projecte per millorar l’accés de les persones amb discapacitat intel·lectual als serveis de salut

girona

La FPdGi lamenta el rebuig institucional de l’Ajuntament de Girona

GIRONA