Societat

Duel de gamma extra

La gran cita vallenca veu la millor actuació de la temporada en mans de la Colla Vella amb el 5de9f (c), el 2de9fm, el 3de9f i el pd7f, i la Colla Joves completa el primer pde8fm que s’ha provat enguany

La diada de Sant Joan de Valls s’ha convertit, de nou, en un punt d’inflexió de la temporada.

Tot i que a les dues colles vallenques els ha quedat reptes pendents, la diada no ha decebut. Dels vuit castells que s’han vist a la plaça del Blat, tres han estat gamma extra, dos dels quals, estrenes.

La jornada es preveia ambiciosa, ja que la nit abans, en la diada de completes, la Colla Vella havia descarregat el cinc de vuit, el tres de nou amb folre, el quatre de vuit amb el pilar i el pilar de sis, i la Colla Joves es marcava la seva millor diada de completes amb el quatre de vuit amb el pilar, el tres de nou amb folre, el dos de vuit amb folre i el pilar de set.

Per Sant Joan, la Colla Vella ha obert plaça amb ambició: els rosats han volgut completar el primer cinc de nou amb folre del curs, que feia cinc anys que no descarregaven.

El cinc ha pujat a la primera, però amb l’entrada de la canalla ha començat a patir un tremolor que no han pogut controlar. Quan, un cop carregat, els més menuts han començat a baixar la rengla no ha pogut més i el castell ha cedit.

Seguidament ha estat el torn de la Colla Joves, que ha apostat pel tercer tres de nou amb folre de l’any. La construcció, impecable, fa somiar amb un pis més si els de la camisa vermella aconsegueixen ser més gent.

Per la seva banda, la caiguda del cinc no ha fet que la Colla Vella canviés d’estratègia i ha decidit tirar el dos de nou amb folre i manilles, que tampoc descarregaven des del 2019. Ha pujat bé fins a la carregada i, després, ha començat a perdre les mides però la colla ha tret tot el seu potencial i han aconseguit completar-lo per primer cop enguany. Dues estrenes de gamma extra en dues rondes que han celebrat amb crits de “I Vella, Vella, Vella!”.

Seguidament la Joves ha volgut mantenir la calma amb un nou quatre de vuit amb el pilar, que ja dominen i que no els ha presentat cap problema.

Per tancar la seva ronda de castells, la Vella ha aixecat el peu de l’accelerador i ha completat el quart tres de nou amb folre.

La Colla Joves ha decidit portar en tercera ronda la seva estrena: el quatre de nou amb folre que, després d’un intent desmuntat quan ja era gairebé tot dalt, han carregat perquè a la baixada de la canalla s’ha complicat de forma excessiva dels pisos superiors i s’ha acabat trencant.

Quin pilar de 8!

En ronda de pilars la primera a tirar-lo ha estat la Colla Vella, que s’ha embutxacat un nou pilar de 7 amb folre que demana a crits clarament convertir-se en pilar de 8.

I com a la plaça del Blat sempre pot passar de tot, aquest cop la sorpresa l’ha donat la Colla Joves, que s’ha refet de la caiguda descarregant el primer pilar de 8 amb folre i manilles de la temporada, el primer que veu enguany el món casteller i el més matiner de la seva història! Els crits, ara, des de l’altra banda de la plaça: “I Joves, Joves, Joves!”.

Un pilar magnífic que ha posat la cirereta a una diada de Sant Joan que fa preveure un estiu molt i molt interessant.

Altres actuacions

Dissabte

Reus:

Capgrossos de Mataró:

3de8, 2de8f, 4de8, pd6

Castellers de la Vila de Gràcia:

3de8, 2de7, 4de8

Xiquets de Reus:

2de7, 3de8, 4de8

Dilluns

Tarragona

Colla Jove Xiquets de Tarragona:

3de9f, 4de9f, 4de8a(c)

Xiquets de Tarragona:

5de8, 3de9f, 4de8

Xiquets del Serrallo:

i4de7a, 3de7, id4de7, 5de6, 4de6a

Castellers de Sant Pere i Sant Pau:

3de8,5de7, 4de7a



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia