Societat

societat

Pescadors del Cap de Creus s’alien per millorar la comercialització dels seus productes

S’han agrupat en una nova Organització de Productors Pesquers integrada per 40 embarcacions

Els pescadors del Cap de Creus s’alien amb l’objectiu de millorar la comercialització dels seus productes. El Departament d’Acció Climàtica ha aprovat el reconeixement de la nova Organització de Productors Pesquers (OPP), integrada per 40 embarcacions dels ports de Roses, Port de la Selva i Llançà, en les modalitats d’arrossegament i arts menors. La finalitat d’aquestes organitzacions és permetre que els armadors i pescadors cooperin en la gestió dels seus recursos. Per això, un dels principals objectius és garantir l’exercici racional de la pesca, millorar les condicions de venda, afavorir la programació de la producció, així com estabilitzar preus i fomentar mètodes que afavoreixin la pesca sostenible.

L’Organització de Productors Pesquers del Cap de Creus és la cinquena OPP reconeguda a Catalunya, quatre de les quals són d’àmbit autonòmic i una transnacional. La del Cap de Creus comercialitza un total de 156 espècies, de les quals les més representatives són el lluç, el sorell, la maire, el moll de roca, la gamba rosada i l’escamarlà. L’OPP cobreix una producció mitjana d’1.055.446 kg/any que genera una recaptació mitjana en primera venda de 9,4 milions d’euros. Amb quaranta embarcacions adherides, representa 120 socis, armadors.

Les organitzacions de productors pesquers són estructures del sector, complementàries a les confraries de pescadors, reconegudes en el marc europeu de la Política pesquera comuna i l’Organització Comuna dels Mercats (OCM), que permeten la gestió col·lectiva de les activitats dels productors, que de forma conjunta poden aprofitar millor les oportunitats per afrontar els reptes de la comercialització.

Ajuts per promoure-les

El Departament també ha aprovat les bases reguladores dels ajuts que estableix el Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura (FEMPA) destinats a la consolidació d’aquestes organitzacions i les seves associacions (AOP), i dels ajuts a la preparació i l’aplicació dels plans de producció i comercialització (PPIC).

L’import màxim dels ajuts a la consolidació serà de l’1% del valor mitjà de la producció comercialitzada per l’organització, amb un màxim de 100.000 euros. En paral·lel, l’import màxim a l’aplicació dels plans de producció i comercialització serà del 12% del valor mitjà de la producció comercialitzada per l’organització durant els tres anys anteriors a la resolució d’aprovació del Pla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

girona
Societat

Inauguren un faristol a la Rambla en record de la primera manifestació LGTBI de l’Estat

Barcelona
Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

Badalona
administracions

SOM Roses reclama recuperar els plans de millora de la circulació

roses

Nou projecte per posar un vitrall dissenyat per Rafael Masó a l’església

verges
Infraestructures

Demores a l’aeroport del Prat per una línia de tempestes

Barcelona

Celrà recorda l’antifeixista Guillem Agulló amb un parc i una escultura

celrà
Urbanisme

Barcelona aprova un pla urbanístic que situa els nous tanatoris prop dels cementiris

Barcelona
Urbanisme

Barcelona remodelarà els jardins del Doctor Fleming

Barcelona