Societat

comerç

Les rebaixes coincideixen amb l’onada de calor

Algunes botigues ja han començat les rebaixes (les sucursals d’Inditex, Mango i Desigual, per exemple), moltes altres ho faran a partir d’avui o de demà, divendres, i la resta ho faran l’1 de juliol, que és la data en què històricament el comerç iniciava aquest període especial de descomptes. “Però ara ja no existeix un període com a tal, s’ha difuminat, perquè la llei permet fer descomptes i promocions tot l’any, per això tothom va una mica a la seva”, explica Pròsper Puig, president de Barcelona Comerç, que agrupa els eixos comercials de proximitat de la capital catalana. Puig recorda: “Moltes botigues, sobretot de les grans cadenes internacionals, ja fa dies que van avançar-se i estan fent rebaixes als seus clients que compren per web.”

Les rebaixes, que es van inventar per vendre els estocs de la temporada i perquè el comerciant pogués fer net i alhora fer caixa per preparar els productes de la nova campanya, “ara ja no tenen l’emoció d’abans, quan tothom esperava el dia per llançar-se a comprar oportunitats”. Malgrat aquest poc sabor de les rebaixes actuals, Barcelona Comerç creu que les que comencen entre avui i dilluns i acaben a finals d’agost, les rebaixes d’estiu, com s’han dit sempre, seran “bones” i encara captivaran els clients. “Les darreres setmanes s’ha vist una mica de frenada en les vendes de roba, sabates i parament de la llar, i és molt possible que les vendes de tots aquests productes es disparin aquests propers dies, coincidint amb l’arribada de la calor”, manté Puig, que, d’altra banda, valora molt positivament el moment que viu el comerç: les dades apunten que el sector alimentari, bàsic i no bàsic, no para de créixer, i les agències de viatges, posa com a exemple, “estan exultants”.

Aquesta entitat que representa el comerç de proximitat de la capital catalana demana al consumidor “que sigui exigent” davant els anuncis d’alguns establiments que, “com fan amb el Black Friday, són més enganyosos que una altra cosa” amb descomptes moltes vegades inexistents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia