Societat

La UdG i la Fundació SERGI creen una escola d’estiu per reflexionar sobre el racisme en l’educació

La Universitat de Girona i la Fundació SERGI han creat una escola d’estiu per debatre i reflexionar sobre el racisme en el món de l’educació a Catalunya, segons recull l’Acn. Es tracta de la primera edició d’aquestes jornades formatives i es faran entre el 2 i el 5 de juliol. Al llarg d’aquests dies es faran una quinzena de taules rodones que posaran el focus del racisme en l’educació.

Al llarg d’aquesta escola d’estiu es tractaran iniciatives d’èxit i es convidaran a testimonis perquè expliquin les seves experiències. L’Escola d’Estiu d’Antiracisme agafa el relleu de les Escoles d’Estiu sobre la Interculturalitat que va organitzar la Fundació SERGI entre el 1990 i el 2010. Aquestes trobades van ser pioneres a l’Estat fins convertir-se en un referent.

El 1990 la Fundació SERGI arrencava a Girona unes jornades de formació pioneres a l’Estat sobre interculturalitat pensades per treballar l’acollida i integració de la població nouvinguda. Vint anys després, aquestes jornades formatives s’havien convertit en tot un referent. Malgrat tot, van deixar de fer-se.

Ara, pràcticament catorze anys després, la fundació ha volgut reprendre el fil de la mà de la Càtedra d’Anàlisi i Acció Antiracista de la Universitat de Girona. Per aquest motiu han organitzat la primera edició de l’Escola d’Estiu d’Antiracisme que es farà entre el 2 i el 5 de juliol al saló de descans del Teatre Municipal de Girona.

En aquestes jornades s’aprofitarà per debatre i reflexionar sobre el racisme en la societat actual i com abordar-lo. Per aquesta primera edició, els organitzadors han decidit posar el focus en l’educació per treballar com combatre aquesta desigualtat en els diferents espais educatius, ja sigui en centres formatius reglats o espais de lleure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

girona
Societat

Inauguren un faristol a la Rambla en record de la primera manifestació LGTBI de l’Estat

Barcelona
Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

Badalona
administracions

SOM Roses reclama recuperar els plans de millora de la circulació

roses

Nou projecte per posar un vitrall dissenyat per Rafael Masó a l’església

verges
Infraestructures

Demores a l’aeroport del Prat per una línia de tempestes

Barcelona

Celrà recorda l’antifeixista Guillem Agulló amb un parc i una escultura

celrà
Urbanisme

Barcelona aprova un pla urbanístic que situa els nous tanatoris prop dels cementiris

Barcelona
Urbanisme

Barcelona remodelarà els jardins del Doctor Fleming

Barcelona