Societat

societat

Calonge posa en marxa el projecte “Tracta’m bé” a per promoure el bon tracte a les persones grans

Una vegada endegada la iniciativa a les escoles La Sínia i Pere Rosselló, el curs que ve es realitzarà també a l’escola Llevantí de Mar de Sant Antoni

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni posa en marxa el projecte “Tracta’m bé” amb l’objectiu de promoure el bon tracte a les persones grans. Hi han participat dos-cents infants de les escoles La Sínia de Sant Antoni i Pere Rosselló de Calonge durant el curs escolar 2023-2024 a través de “Aules amb Tracte”. D’aquesta manera, el projecte s’ha desenvolupat a partir de diferents eixos adequats a les edats de l’alumnat que hi ha participat.

A cicle inicial, s’ha realitzat l’activitat “Un dia seré gran, molt gran”, on els infants havien d’imaginar-se com seran en l’etapa de la vellesa i plasmar-ho en un dibuix, així com posteriorment creant un espai de reflexió. A cicle mitjà, per la seva banda, s’ha portat a terme l’activitat “Un dia vaig ser petit, molt petit”, on persones grans voluntàries explicaven a la mainada com han viscut i viuen les diverses etapes de la vida i els infants podien preguntar allò que els resultava d’interès saber. Hi van participar trenta-vuit infants.

Finalment,a cicle superior s’ha desenvolupat l’activitat “Contes per fer-te gran”. En aquesta activitat persones grans voluntàries explicaven contes creats específicament per a aquesta campanya, on s’expliquen situacions que es poden donar a la vida quan ens fem grans i que convidaven l’alumnat a reflexionar i plantejar solucions a diferents situacions. A l’activitat hi van participar vuitanta-quatre alumnes.

Una vegada endegada la iniciativa a les escoles La Sínia i Pere Rosselló, el curs que ve es realitzarà també a l’escola Llevantí de Mar de Sant Antoni. Aquesta proposta s’ha dut a terme des de la regidoria de Serveis Socials i Gent Gran de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i el Servei d’Atenció Psicològica a Persones Grans del Consell Comarcal del Baix Empordà, amb la col·laboració de la gent gran voluntària de Calonge i de Sant Antoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia