Societat

societat

Les obres del Bus Ràpid entre Salt i Girona començaran de manera imminent

L’empresa adjudicatària de l’obra del nou corredor de Bus Ràpid Catalunya (BRCAT), que impulsa la Generalitat de Catalunya, entre Salt i Girona, ha comunicat a l’Ajuntament de Salt l’inici imminent de les obres en els propers dies. El Departament de Territori inicia així els treballs del projecte BRCAT que s’executarà a l’eix que uneix Girona amb el municipi de Salt. Es tracta d’un projecte que suposarà una inversió de 5,5 milions per part de la Generalitat i un termini d’execució de 16 mesos, comptabilitzant les obres previstes als dos municipis.

L’objectiu del projecte és millorar les connexions de bus entre la capital gironina i la vila de Salt a través de la construcció de carrils bus a cada sentit de la marxa en el tram saltenc. El projecte també preveu la inclusió d’un nou carril bici de doble sentit que s’incorporarà a la part central o lateral del passeig de Països Catalans de Salt.

Dos primers àmbits d’obres

Els primers trams on es preveu que comencin les obres seran des de la rotonda que hi ha a l’encreuament de Països Catalans amb els carrers Mercè Rodoreda i Miquel Martí Pol fins passat el mercat municipal cobert de Salt. En aquest sentit, les primeres obres que es faran seran les d’un nou carril bici que s’ubicarà al passeig arbrat que discorre en paral·lel a Països Catalans.

En aquesta primera fase, es preveu que es restringeixin dos dels carrils de circulació d’aquest tram, deixant així dos carrils de circulació oberts, un per cada sentit de la marxa. A nivell circulatori s’ha previst que la cruïlla de Països Catalans amb passeig Marquès de Camps s’hi farà una rotonda provisional mentre avancin les obres i quedarà anul·lada la regulació semafòrica actual. En aquest punt, el projecte preveu la construcció d’una rotonda que ha de permetre guanyar fluïdesa al trànsit rodat, en especial, als busos.

Un altre sector on les obres començaran en els propers dies és la reconfiguració d’un tram del vial lateral de Països Cata-lans, entre els carrers Marquès de Camps i Joan Maragall.

Els treballs també arribaran a la via lateral de Països Catalans entre els carrers Cervantes i Ramón y Cajal, sector nord a tocar de l’Estació Jove. El projecte preveu reconvertir aquest vial en una nova plaça d’estada per als veïns. Cal tenir present que en aquest punt s’hi construirà també una rotonda, just a l’encreuament de Països Catalans amb el carrer Josep Irla.

Informació als veïns

Malgrat que l’obra l’executa i finança la Generalitat de Catalunya, des de l’Ajuntament de Salt s’ha previst tot un seguit d’accions per mantenir la població del municipi informada de l’inici de l’obra, la seva evolució i afectacions als diversos àmbits on s’actua, ja que es tracta d’una obra llarga i que es realitza en un dels eixos de circulació principals de Salt, com és el passeig de Països Catalans.

Per això, des del consistori s’ha impulsat una pàgina web exclusiva del projecte per poder-hi trobar la informació del projecte, així com les novetats que es vagin produint i les afectacions que es puguin produir a veïns i carrers.

A més, a partir d’avui s’ha iniciat un bustiatge per repartir a les cases unifamiliars, penjar cartells informatius a les entrades dels habitatges plurifamiliars i comerços de les zones més properes a les primeres àrees on es preveu que comencin les obres. En una primera actuació es repartiran més de 2.000 cartells informatius que anuncien l’inici de l’obra del govern català així com un codi QR que permet entrar directament a la plana web creada específicament per facilitar l’accés a la informació. En paral·lel, s’ha creat un correu electrònic perquè els ciutadans puguin enviar dubtes i preguntes sobre el projecte.

Finalment, també s’ha treballat amb l’empresa que executarà les obres, perquè en els dies previs a l’inici dels treballs s’instal·lin una dotzena de cartells informatius de grans dimensions, amb l’objectiu que els conductors evitin el pas per al passeig Països Catalans .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amplien l’àrea de descans de la piscina amb una nova zona esportiva

Vilablareix
medi ambient

Mataró rescindirà el contracte del servei d’informadors ambientals que estan en vaga

mataró

Veïns del bloc de la Creueta temen que el nou propietari els obligui a marxar

girona
serveis

Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Igualada unides des d’avui amb el bus exprés

Igualada
urbanisme

Les màquines entraran al Parc Joan Miró de Barcelona el 15 de juliol

Barcelona
societat

Ferrer avisa que les destrosses de Girona i Figueres no quedaran impunes

girona
societat

Top Manta idea dues samarretes inspirades amb el Barça per ajudar als manters

Barcelona
societat

La piscina municipal, inservible durant 10 dies, arran de les fortes pluges

Balaguer
societat

La Caixa i la Fundació Jordi Comas Matamala s'uneixen per fer accions socials

girona