Societat

Menys restriccions per sequera: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

Lloret de Mar passa de la fase d’excepcionalitat per sequera a la fase d’alerta. Així ho recull el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), en una mesura que afecta els 202 municipis proveïts pels rius Ter i Llobregat. És conseqüència de les pluges de les últimes setmanes, que han fet que les reserves dels pantans d’aquest sistema dupliquin les de fa tres mesos i se situïn ara en un 38,5%.

Aquest aixecament de mesures fa que el límit de consum diari passi de 230 a 250 litres per habitant al dia com a municipi. En el cas dels consumidors, el consum responsable passa dels 90 als 100 litres per persona al dia. També es relaxen restriccions d’aigua en usos com el reg agrícola, els usos ramaders, els industrials o els recreatius. Pel que fa a les piscines, es podran omplir les de nova creació i reomplir les que comptin amb un circuit tancat d’aigua.

A més, a la vila, se seguirà fent servir aigua regenerada per netejar la via pública i els parcs i aigua freàtica per regar la gespa de les instal·lacions esportives. Pel que fa al reg dels jardins particulars, es pot fer, com a màxim, dos dies cada setmana i, en el cas de les fonts ornamentals, queda prohibit el seu ompliment total o parcial.

D’altra banda, en el cas de la neteja de vehicles, aquesta es pot dur a terme en establiments comercials dedicats a aquesta activitat i que comptin amb sistemes de recirculació de l’aigua.

La fase d’alerta també implica una sèrie de limitacions en altres usos de l’aigua: reducció d’aigua d’un 25% per a reg agrícola, d’un 10% per a usos ramaders, d’un 5% per a usos industrials, d’un 30% per a usos recreatius que impliquin reg, i d’un 5% en altres usos recreatius.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha assenyalat que “valorem de manera positiva que la vila pugui sortir de la fase d’excepcionalitat i és gràcies a la responsabilitat dels veïns i veïnes però, tot i la millora de la situació, cal seguir sent responsables amb l’ús de l’aigua”. En el mateix sentit, el regidor de l’Aigua, Nino Gómez, ha explicat que “hem de seguir sent molt incisius en què cal fer un estalvi controlat de l’aigua, la població ha fet molt bona feina i no podem perdre tots els esforços d’aquests mesos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.