Societat

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

USPAC, el Sindicat independent dels Mossos, ha acusat la Prefectura dels Mossos i el Departament d’Interior d’actuar de forma “miserable” per intentar “treure’s les puces de sobre” i responsabilitzar de la gestió dels incidents de la Font de la Pólvora als agents i comandaments que van actuar sobre el terreny, segons informa l’ACN. Ho ha dit en un comunicat després que el director de la Policia, Pere Ferrer, s’hagi referit a les destrosses de pisos que van tenir lloc divendres a Figueres.

Ha apuntat que va ser el comandament operatiu qui va descartar intervenir en veure que hi havia 300 persones concentrades i va decidir fer identificacions i obrir diligències. Uspac ha avisat que cal “un canvi de rumb” i ha convidat a qui no se n’adoni a marxar: “Bon vent i barca nova”, ha etzibat.

Uspac ha lamentat l’enfocament del conflicte que han fet alguns mitjans de comunicació que alguns comandaments i dirigents polítics han aprofitat. El sindicat ha demanat que es comenci a analitzar “quants agents es trobaven treballant la nit de Sant Joan a Girona i Figueres, o quantes unitats d’ordre públic estaven disponibles a la Regió Policial”.

Ha criticar les “lamentables, penoses i infantils polítiques de seguretat dels responsables polítics” que des del seu punt de vista s’han impulsat “en connivència amb una Prefectura dotada d’un preocupant desconeixement de la realitat policial”. Així, ha considerat que aquesta forma de procedir és la que ha conduït a situacions com la de la nit de Sant Joan.

A més, els han acusat de pensar només “en sortir a la foto de la Copa Amèrica” i de voler impulsar “cosmètiques polítiques d’igualtat, comprar cotxes de més de 100.000 euros per passejar-se per Catalunya o fer de l’ISPC una mena de ‘Sensación de vivir’” mentre “els policies de veritat segueixen fent girar la roda”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona