Societat

societat

Pla de xoc informatiu a comerciants i veïns per millorar en la recollida de residus a Ciutat Vella

Englobat dins el pla endreça, pretén arribar als veïns i als més de mil comerços que hi ha al Districte

La campanya informativa a peu de carrer, com a reforç d’estiu, durarà 5 setmanes

L’Ajuntament de Barcelona ha engegat aquesta setmana una campanya al Districte de Ciutat Vella per mirar de millorar en la recollida de residus al barri. Es una campanya informativa adreçada als establiments i habitatges de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera . Durant cinc setmanes, des de l’1 de juliol i fins al 2 d’agost, un equip d’informadors en torns de matí i tarda recordaran als comerciants els horaris i sistemes de recollida dels residus comercials amb l’objectiu de reduir l’abandonament de brossa a l’espai públic fora dels horaris i punts de recollida. Per al tinent d’alcaldia i regidor del Districte de Ciutat Vella, Albert Batlle, “aquesta és una acció de reforç dels missatges de civisme i neteja per als establiments comercials del Casc Antic, i ho fem dins del pla del Govern municipal per intensificar la netedat amb el Pla Endreça”. El regidor ha explicat que a tot Ciutat Vella durant el 2023 s’han realitzat accions per millorar la neteja i la recollida de residus, amb nous contenidors, reforç de papereres, més neteja de grafits, i específicament al barri de la Ribera amb els comerços, amb informació, avisos i denúncies. “L’objectiu és que tothom conegui i utilitzi amb propietat els sistemes de recollida per als comerços, que són grans generadors de residus i que a l’Ajuntament de Barcelona vetllem per facilitar de diferents maneres que puguin desfer-se en condicions de la brossa sense malmetre l’espai públic”, ha reblat Batlle.

Adreçat a més de mil comerços

En total, es preveu arribar a 1.091 establiments comercials de la zona, dels quals 572 estan inclosos dins el sistema de recollida comercial sense bujols; 69 establiments són de recollida comercial amb bujols, i 450 establiments sense recollida comercial. Concretament els informadors faran seguiment de tots els locals comercials dins del barri del Casc Antic, que inclou com a carrers limítrofs els carrers Ortigosa, passeig Lluís Companys, passeig Pujades, passeig Picasso, carrer Princesa i Via Laietana, excloent el Mercat de Santa Caterina, que comptarà amb una actuació específica.

Es repartiran tríptics informatius específics del sistema de recollida aplicat i es reforçaran els missatges al voltant del respecte d’horaris i freqüències, segons el tipus de recollida, que amb bosses i en bujols és entre les 20 i les 22 hores; a més de detectar possibles millores per al bon funcionament de les bústies pneumàtiques i el repartiment de claus als responsables dels establiments en cas necessari.

Els informadors també seran els responsables de comunicar les infraccions que es detectin, i fer observacions al carrer sobre actuacions que suposin embrutar la via pública.

Accions informatives als veïns

Durant les cinc setmanes de la campanya informativa, també es repartiran fulletons amb la guia del reciclatge i els mapa de Punts verds de Ciutat Vella als edificis d’habitatges del barri i es penjaran cartells per recordar els horaris de baixada de mobles.

Aquesta actuació s’emmarca en el pla per a la millora i reforç de la neteja dins del Pla Endreça, dins de les actuacions de reforç dels serveis durant la temporada d’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Queixes pel cablejat telefònic tirat pel terra dels camps

sant martí vell
successos

Desmantellen una organització criminal internacional per estafar avis

Barcelona
sanitat

Identifiquen el primer biomarcador per fer un diagnòstic diferencial de la demència frontotemporal

barcelona
societat

El nombre de viatgers allotjats en apartaments turístics al maig puja prop d’un 14%

Barcelona
societat

Més de 3 tones de captures en el primer dia de pesca després de la veda a Cambrils

Tarragona
societat

Reforç informatiu a comerciants i veïns per la recollida de residus a Ciutat Vella

Barcelona
societat

Indemnitzen amb 240.000 euros la família de la víctima per la caiguda d’una palmera el 2023

Barcelona
societat

Campanya d’estiu per assolir les 40.000 donacions de sang que fan falta entre juliol i agost

Barcelona
Josep Maria Gili
Biòleg marí i oceanògraf de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC)

“Hem d’aprendre a conviure amb meduses a les platges”

Barcelona