Societat

Yuri Tavares

Fundador de Parkspace / Premi BBVA a la innovació empresarial a Tarragona

“La idea va sorgir d’una necessitat personal”

L’empresa Parkspace ha obtingut aquest guardó creat per BBVA per fomentar el creixement sostenible del teixit econòmic al territori

Què és Parkspace?
Parkspace és una aplicació digital que està en la fase final de desenvolupament i que ajudarà els conductors a trobar places d’aparcament al lloc on es dirigeixin sense haver de fer voltes inútils i, alhora, garantirà uns ingressos extra a persones que tenen una plaça d’aparcament infrautilitzada a casa seva o en una segona residència.
Com funciona això?
Nosaltres tenim l’aplicació i contactem amb persones que tenen places d’aparcament que, mentre són a la feina, estan buides, o, si és una segona residència, estan buides durant bona part de l’any. Mitjançant la nostra aplicació quan una persona arriba a una ciutat pot veure les places d’aparcament que hi ha disponibles al carrer en aquell moment i, si no n’hi ha al carrer, les que són de particulars però que es poden ocupar.
I la persona que arriba a la ciutat pot aparcar al pàrquing privat d’algú altre? Com pot entrar?
L’aplicació ja porta un dispositiu que permet obrir la porta del pàrquing i ocupar aquella plaça. I el propietari cobra uns diners per haver llogat aquell espai per un temps determinat.
Per què aquest sistema d’aparcament?
Aquest sistema se’ns va acudir a partir de la nostra necessitat personal. Nosaltres treballàvem molt al sector de l’hostaleria a la zona de Salou. A Salou no hi ha aparcament. No n’hi ha ni gratuït ni de pagament. Durant la temporada d’estiu no n’hi ha. Aleshores se’ns va acudir que els cotxes podrien ocupar les places privades de les persones que a determinades hores són a la feina. I vam començar a treballar per desenvolupar l’app.
Heu dit que està en la fase final...
La idea és acabar amb el desenvolupament entre l’agost i el setembre i fer el procés de validació del mercat durant els últims tres mesos de l’any. I al gener tenir l’aplicació a punt per al públic. Mentrestant, estem treballant en la captació de places de garatge que puguin entrar a la bossa de lloguer i, d’aquesta manera, incrementar l’oferta de places d’aparcament de la ciutat.
En quines ciutats estarà disponible l’aplicació?
Hem començat per Salou però la idea és sortir amb Salou i Tarragona. Durant el mes de gener tenir tota la demarcació de Tarragona; a final de 2025 tenir tot Catalunya i l’any 2026 fer el desenvolupament a la resta de l’Estat.
Heu calculat quantes places podríeu treure al mercat a Salou, per exemple?
Hem comptat que podríem treure unes 300 places de garatge només amb un contacte amb una empresa immobiliària que gestiona residències de vacances.
Què suposa el premi per vosaltres?
Él guardó a la innovació empresarial creat pel BBVA representa una gran oportunitat per a nosaltres perquè ens dona visibilitat i reconeixement per llançar l’app.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia