Societat

Nous espais d’ombra artificial per fer front a les onades de calor

L’Ajuntament de Banyoles ha elaborat el Pla de Calor municipal que es concretarà amb la campanya ‘Quina calor!’, que pretén donar a conèixer a la ciutadania de tots els serveis i recursos que hi ha al municipi per fer front a les altes temperatures, així com consells de les mesures a prendre en cas d’altes temperatures.

Ester Busquets, regidora de l’àrea de Serveis Socials, Acció Comunitària, Polítiques d’Igualtat i Salut ha explicat que “el pla de calor s’ha elaborat ambtres objectius principals: minimitzar els efectes negatius que pot tenir la calor en tota la ciutadania, difondre recomanacions a la població i atendre als col·lectius més vulnerables de casa nostra. Un pla com aquest ha de ser consensuat i coordinat amb els diferents agents socials de la ciutat” a més d’afegir que “el pla consta de 3 fases: una primera d’elaboració i coordinació dels agents, una segona de difusió i una tercera que compta amb mesures extraordinàries que només s’activarà en cas de que la Generalitat activi l’avís per onada de calor a la nostra ciutat” .

Jordi Carretero, regidor de Polítiques de Seguretat Pública i Espai Públic ha avançat que “ja hem començat a instal·lar ombratges artificials a determinats punts de la ciutat on havíem detectat una manca d’ombra com són la plaça de la Pau o la Cruyff Court, espais de la ciutat amb una alta densitat de població i amb col·lectius vulnerables,”. Aquests ombratges artificials també s’instal·laran en les properes setmanes a la plaça de les Rodes i a la Caseta de Fusta.

Els casals de barri s’uneixen

Per altra banda, en cas que s’activi l’avís per onada de calor, s’aplicaran altres mesures extraordinàries a la ciutat. En aquest cas els Casals de Barri estaran oberts d’11 del matí a 6 de la tarda, cap de setmanes inclosos, per tal d’oferir als veïns i veïnes del municipi un refugi a prop de casa. Aquests espais s’han climatitzat amb aires condicionats i també amb fonts i/o osmosis perquè la gent que els utilitzi es pugui hidratar. Així, aquests espais se sumen als refugis climàtics de la Biblioteca i el Museu Darder, i el Casal Cívic i Comunitari, aquest últim gestionat per la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, enguany Banyoles disposarà d’una trentena de fonts repartides per tot el municipi i que en les darreres setmanes s’han revisat per tal que totes funcionin correctament.

Per a fer arribar tota aquesta informació a la ciutadania s’han elaborat cartells, tríptics i 5 mapes específics de cada una de les zones de la ciutat. A més de repartir-se físicament, tot aquest material també es podrà consultar a l’APP de l’Ajuntament de Banyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Es confirmen nous casos de llengua blava a sis comarques gironines

GIRONA

Clam dels pagesos per controlar la tuberculosi de senglars i cabres

Tortosa

Calella de Palafrugell estrena una oficina policial per a l’estiu

PALAFRUGELL

Talen desenes d’arbres morts per la sequera a la Serralada de Marina

Montcada i Reixac
política

Collboni demana corresponsabilitat al Govern i a l’Estat arran del suïcidi de dues germanes

Barcelona
serveis

Mataró torna a activar el servei dels serenos a les nits fins a l’octubre

Mataró

Nous espais d’ombra artificial per fer front a les onades de calor

banyoles
medi ambient

Vilassar de Mar instal·la plaques solars a cinc equipaments municipals

Vilassar de mar

Queixes pel cablejat telefònic tirat pel terra dels camps

sant martí vell