Societat

política

Collboni demana corresponsabilitat al Govern i a l’Estat arran del suïcidi de dues germanes

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja coincideix en que és responsabilitat de totes les administracions

El govern municipal barceloní ha obert avui un centre per allotjar 20 persones majors de 50 anys en risc d’exclusió social a Ciutat Vella

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha mostrat colpit pel suïcidi de dues germanes ahir abans de ser desnonades del pis on vivien a Sant Andreu de Barcelona, en no poder pagar el lloguer. Ha admès que és la “cara més dura i dramàtica” de l’emergència habitacional, un dels problemes més greus de la ciutat. Collboni ha defensat la necessitat de garantir al dret a una casa i ha demanat “corresponsabilitat” i “més pressupost” al Govern i a l’Estat. “Els ajuntaments arribem fins on arribem”, ha advertit en la inauguració d’un centre d’allotjaments temporals al barri de Sant Pere, a Ciutat Vella. L’equipament va dirigit a persones majors de 50 anys que s’hagin quedat sense casa i es trobin en situació de greu vulnerabilitat. Té capacitat per a 20 persones que ara estiguin en pensions.

La Generalitat també ha reaccionat a la mort de les dues germanes. La portaveu del govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al consell executiu ha explicat que “és una responsabilitat de totes les administracions, que han de treballar plegades perquè no torni a succeir”. En aquest sentit, la portaveu ha afirmat que es tracta d’una “tragèdia”, d’uns fets que no haurien d’haver succeït i que no s’haurien de repetir. Segons ha detallat, el Govern ha mirat la tasca que s’havia fet des dels departaments que puguin tenir alguna competència però ha evitat assenyalar responsables concrets: “Ha fallat tot”, ha dit Plaja.

Concentració a la plaça Sant Jaume

D’altra banda, la Plataforma d’afectats per la hipoteca ha convocat una concentració per aquesta tarda a plaça Sant Jaume les vuit del vespre, després del suïcidi de dues germanes just abans de ser desnonades a Barcelona. El lema és: “No són suïcidis, són assassinats”. També el sindicat de Llogateres se suma a la concentració. En un comunicat afirmen que “els desnonaments són la forma més crua d’atemptar contra les condicions de vida de les classes populars més precaritzades”. A més a més, en l’escrit exigeixen “que l’Administració i el govern duguin a terme les mesures necessàries per garantir un habitatge digne, i evitar així més desnonaments”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia