Societat

GIRONA

Tràmits per al menjador social de Taialà

L’Ajuntament de Girona ha reprès el projecte per adequar un espai de la llar de jubilats del barri de Taialà com a menjador social (o menjador comunitari). L’equip de govern, de Guanyem, Junts i ERC, ha inclòs una partida de 50.000 euros en el pressupost d’aquest any per fer modificacions en el primer pis de l’edifici que comparteixen l’associació de gent gran de Taialà i el centre d’atenció primària (CAP) Joan Vilaplana.

La regidora de Ciutat que Cuida, Gemma Martínez (Guanyem), reconeix que els dos menjadors socials que funcionen a Girona tenen una acceptació molt bona i que la intenció és replicar el model a Taialà. Els diners previstos haurien de facilitar la reforma de la cuina i fer millores en el mobiliari i electrodomèstics.

Segons explica Martínez, aquests espais de socialització ofereixen de dilluns a divendres servei de menjador a un preu de 3 euros l’àpat i són especialment indicats per a persones amb necessitats socials o de salut. A Taialà hi haurà un menjador comunitari amb 30 places, semblant als que ja funcionen a Santa Eugènia –que va obrir el 2013 a la plaça Leonor Joher– i el Mercadal –obert el 2019 a la plaça Jordi de Sant Jordi.

Amb dades municipals, el 2020 hi havia 68 persones usuàries entre el menjador del Mercadal i el de Santa Eugènia. L’any passat n’hi havia 112; el 2021, 18 per la pandèmia, i el 2022, 87. “La gent n’està molt contenta, dels menjadors.” Tenint en compte les 112 persones que van fer ús dels dos menjadors el 2023, l’increment respecte al 2022 va ser del 28,74%.

El menjador i el CAP

En l’anterior mandat l’equip de govern, de Junts i ERC, tenia la voluntat d’agilitzar els tràmits, però no va ser possible culminar el projecte per la pandèmia de covid-19, entre altres raons. En aquella ocasió els diners per al menjador social de Taialà, que donaria servei a veïnats de l’esquerra del Ter com Mas Catofa, Germans Sàbat i Domeny, formaven part d’un acord amb Guanyem. S’haurà de veure si el tercer menjador comunitari és una realitat abans de la construcció del nou CAP a l’esquerra del Ter. El terreny previst per l’Ajuntament a Domeny ha aixecat crítiques dels veïns, que han proposat fins a quinze emplaçaments alternatius.

LA XIFRA

112
persones
fan ús dels dos menjadors comunitaris del Mercadal i Santa Eugènia, amb dades del 2023.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia